News.zip - a 2012. 24. hét legfontosabb hírei

2012. június 17.
1.7811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Az ellopott tolvaj képzavara már-már Rejtői magaslatokat ostromol, Dicapriót pedig e kifejezés egyértelműen arra ösztönözné, hogy résnyire zárja szemeit és elnyammogjon egy darabot a "ThiefCeption" szón...

Természetesen nem más, mint a Thief 4 váratlan felbukkanása ihlette eme sorokat, a franchise negyedik tagját ugyanis gyakorlatilag ellopták, jobban mondva az internetre lopták, még jobban mondva az egyik fejlesztő lopta az internetre. A héten azonban nem csupán a videojátékok piacán, de a mozikban is láttak elsuhanni egy-két különös árnyat, akik között vélhetően Sam Fisher is ott volt, bár a teremőr személyleírása alapján akár egy valamicskével keletibb tagról is lehet szó.

És ha már történetesen keletre kalandoztunk a sors kegyelméből, tegyünk is egy kitérőt Nintendóék felé, akik teával, sok-sok hajlongással és még több Wii U-val fogadnak minket. Szegény pára alighanem sokat csuklott az elmúlt időben, hiszen az elmúlt egy hétben a megszokottnál is gyakrabban került szóba a neve, jobbára játékok vonzatában, ám akadtak kevésbé hízelgő újságok is, melyek tükrében úgy fest, a konzol meglehetősen nyögvenyelősen veszi fel az ipar által diktált tempót, kivált frame rate-ek terén, de ugyanígy időt igényel majd ahhoz is, hogy két GamePadet támogató játékokkal is eldicsekedhessen - bár ez egyértelműen a fejlesztőknek róható fel. Ugyan még meg sem jelent, a konzol jól láthatóan máris a feleselős, avagy "nem!" korszakába lépett. Mint kiderült, a Wii U-ra egyelőre nem készül Black Ops, sem Dead Space 3, mi több, a konzolon nem kötelező az Achievementek használata sem - ellenben támogatni fogja a free-to-play címekkel járó multitranzakciós modellt.

Ha sokszor és hangosan mondod ki a nevét, az előtted haladó autók lehúzódnak az útról.

Ha sokszor és hangosan mondod ki a nevét, az előtted haladó autók lehúzódnak az útról.


Ennyi legyen is elég mára a hardverekből: tekintetünket fordítsuk az Unreal Engine 4, azon belül is Mark Rein irányába, aki már az első UE4-es motorral meghajtott játék eljövetelét hirdeti a motorok prófétájaként. Az Epic fejének tudomása szerint ez az alkotás "valamikor jövőre érkezik", mindazonáltal nem szeretnének idő előtt túl sokat beszélni. Nem így Cevat Yerli, aki igenis imádja járatni a száját, kiváltképp akkor, ha úgy érzi, csorba esett a CryEngine 3 becsületén - amely egyébiránt már 3 évvel ezelőtt képes volt arra, amit az Unreal Engine 4 manapság ki tud sajtolni önmagából.

Ugyan az utóbbi időben Sam Fisher sem a szerénység mintaképéhez méltóan fürdik a rivaldafényben, a mozivászonra mégis csupán kimért tempóban hajlandó felkaptatni - már ha egyáltalán számíthatunk rá. A Deadline értesülései szerint mindenesetre van van okunk reménykedni abban, hogy egyszer egy egész estés Splinter Cell mozifilm vetítésén is ropogtathatjuk a pattogatott kukoricát. Akárhogy is, a Persona 3 filmadaptációjának kapcsán egyáltalán nem kell, hogy fájjon a fejünk, megfilmesítését ugyanis a napokban hivatalosan is megerősítette az ANN team.

A kellemetlen pillanat, amikor Sam Fisher elfelejti a szövegét...

A kellemetlen pillanat, amikor Sam Fisher elfelejti a szövegét...


Az imént a moziba tértünk be, ám most éppen a moziból kijövet fogunk rávigyorogni a következő hírre. Az Expendables 2 filmről ugyanis még nem tudunk túl sokat - haChuck nem annyit, hogy mindenféle Norrisok és Van Damme-ok lesznek benne -, ellenben azzal már tisztában vagyunk, hogy a Ubisoftnak szándékában áll beáldozni egy Feláldozhatók 2 játékra, az ausztrál korbesorolási hivatal legalábbis erről tanúskodik nekünk.

Mindeközben néhány zsenge tehetség, a Black Mesa Modification Team azon fáradozik, hogy felidézzék nekünk a Half-Life alapját képező Black Mesa tragédia legparádésabb és legemlékezetesebb pillanatait - vagyis az egészet úgy, ahogy van. A végtelennek tetsző hallgatást egy váratlan, egyben izgalmas ígérettel törték be a srácok, egyértelműen tudtunkra adva, hogy a saját szakállra készülő remake továbbra is az üllőn sikoltozik. Azt írták, amennyiben Facebook oldaluk eléri a 20,000 like-ot, úgy egy "izgalmas új médiával" örvendeztetnek meg bennünket. A várható mozgóképet meg is előlegezték nekünk egy impozáns képcsokorral, ami nyomban könnyeket csalt Maniac kollégám és vélhetően más rajongók szemébe is. Mindazonáltal óva intelek benneteket attól, hogy a bőség zavarában megfeledkezzetek a csapat ígéretéről, a videót ugyanis vélhetően rövidesen látni fogjuk, tekintve hogy már a 30,000 "tetszikelésen" is túl van az oldal...

Egy újabb hétfő a Black Mesa kutatóbázison

Egy újabb hétfő a Black Mesa kutatóbázison


A héten alaposan rájárt a rúd nem túl közkedvelt csalóinkra, főleg a Diablo III berkein belül, ahol is a Blizzard precíz és könyörtelen razziákat tartott - a hatékonyságot már csak a számok is jól reprezentálják, ugyanis több ezer elvetemült csalót bannoltak egyszer és mindörökre a szerverekről. Ettől könyörületesebb elbánásra a Rockstar portáján sem számíthatnak a simlis játékosok, bár meg kell hagyni, a Max Payne 3 anti-cheater rendszere valamicskével ötletesebb, itt ugyanis előbb egy közös arénába zárják a népszerűtlen bagázst, majd a megtérteket visszaengedik, a többieknek pedig örökre búcsút intenek a Rockstarék.

Egy-két napja végre a Frictional Games ajtaja alól is kiszűrődött néhány... nos, röfögésre emlékeztető hang, aminek vélhetően lehet köze ahhoz, hogy legújabb játékuk az Amnesia: A Machine for Pigs címet viseli. Ám "amnézia" ide vagy oda, a kurta, ám annál idegborzolóbb trailer alapján fejlesztőink emlékezőtehetségét szemlátomást nem érte kár: továbbra is tudják, miben a jó horror, miben a minőségi rémisztgetés, amiért ezúttal sem kell majd a szomszédba mennünk. Nem, mintha egyébként lenne hozzá elég bátorságunk...

Valami azt súgja, a sekrestyések nem végzik valami jól a dolgukat errefelé...

Valami azt súgja, a sekrestyések nem végzik valami jól a dolgukat errefelé...


Ez mind szép és jó, de akárki akármit mond, a hét fénypontja bizony akkor is a kiszivárgott Thief 4 trailer képezte, amely valójában nem több teasernél, sőt... a teasernek is pusztán egy darabkája. Ennek ellenére nincs okunk csüggedni, elvégre 8 év várakozás után ez is valami, arról nem is beszélve, hogy valaki - nevén nevezve Eric Wong - nagy áldozatot hozott eme 30 másodpercnyi örömünkért, hiszen mint kiderült, az ominózus videó idő előtt került a szemeink elé.

A Hét Blogja:

A Battlefield-féle új prémium szolgáltatás többekben, köztük Neuroticban is kérdéseket vetett fel, főleg az EA DLC-stratégiájával kapcsolatban, mely által gyakran korlátozva érzi magát az, aki nem nyúl elég mélyen a zsebébe. Neurotic a teljesség igénye nélkül ismerteti velünk a Battlefield Premium felhozatalát, majd a mi véleményünket kéri ki az ügy kapcsán - érdemes elolvasni. Azt pedig már bizonyára kitaláltátok, hogy írásával úgy elvitte a Hét Blogja címet, mint a sicc!
6 hozzászólás

Vendég

8 éve, 9 hónapja és 6 napja

Thief4 trailer?

válasz erre

Shade

8 éve, 9 hónapja és 6 napja

Vendég írta:
4es unreal engineről nem is hallottam!
Térdelj a sarokba kukoricára

válasz erre

Vendég

8 éve, 9 hónapja és 6 napja

4es unreal engineről nem is hallottam!

válasz erre

Vendég

8 éve, 9 hónapja és 6 napja

Nagyon orulok a csalok bannolasanak rohadtul unalmas amit csinalnak. Elobb kellett volna.

válasz erre

Vendég

8 éve, 9 hónapja és 6 napja

UE4 nagyon várós. Biztos bitang cuccok keszülnek majd vele.

válasz erre

Shade

8 éve, 9 hónapja és 6 napja

Ezt a hét blogja dolgot mi alapján állítjátok össze?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt