Neves gyártók új Nvidia és ATI grafikus kártyái

2003. november 02.
1.9961
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A napokban két élvonalbeli alaplapgyártó cég is előrukkolt legújabb grafikus megoldásaival.

A kiváló minőségű termékeiről ismert ASUSTeK Computer és Gigabyte Technology cégek megújult kínálatának érdekessége, hogy éppúgy megtalálhatók bennük az Nvidia grafikus processzoraira épülő termékek, mint a konkurens ATI Technologies grafikus platformjain alapuló megoldások, no de nézzük is gyorsan a konkrétumokat. Az ASUSTeK Computer a napokban leplezte le legújabb termékeit, konkrétan az Nvidia GeForce FX 5950 Ultra, valamint az Nvidia GeForce FX 5700 típusjelzésűt.

A nemrégiben debütált grafikus processzorokra épülő videokártyák jól megférnek az október elején debütált ATI Technologies Radeon 9800 XT alapú kártyák mellett az ASUS termékskálájában. A tajvani székhelyű vállalat újdonságainak közös vonása a 256 MB DDR (Double Data Rate) SDRAM memória, valamint a már jól ismert D-Sub, DVI-I, illetve TV-Out csatlakozók. A keresztségben ASUS V9980 nevet kapott grafikus kártyán az Nvidia korábban NV38 fejlesztési kódnevet viselt, GeForce FX 5950 Ultra típusjelű grafikus chipje teljesít szolgálatot, még pedig egész pontosan 475 MHz-es órajelen. Az ASUS V9980-ra integrált 256 MB DDR memória 950 MHz-es frekvencián üzemel. Az ASUS V9570 típusjelű újdonságon az Nvidia 425 MHz-es frekvenciával rendelkező GeForce FX 5700-as (NV36) chipje lelhető fel, valamint 256 MB, 550 MHz-es frekvenciájú DDR SDRAM memória.

A korábban az Nvidiával szakító, majd újra frigyre lépő Gigabyte Technology nemrégiben jelentette be legújabb, Nvidia GeForce FX 5950 Ultra, valamint Nvidia GeForce FX 5700 alapú grafikus megoldásait, ezt követően pedig a cég munkatársai a napokban ATI Technologies-féle videokártyákat mutattak be. Korábbi ígéreteihez híven a markhami (Ontario, Kanada) székhelyű vállalat Radeon 9800 XT, valamint Radeon 9600 XT processzoros kártyákat jelentett be, melyek a tekintetben unalmasnak mondhatók, hogy működési frekvenciáik tökéletes összhangban vannak az ATI Technologies ajánlásaival.

Az ASUSTeK Computer és a Gigabyte Technology képviselői elmondták, hogy a most bejelentett új termékek néhány héten belül a világ összes régiójában megvásárolhatók lesznek, konkrét árakat azonban egyelőre nem közöltek a gyártók.

Kapcsolódó linkek:
ASUSTek Computer
Gigabyte Technologies
1 hozzászólás

badam10

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Két ilyen neves gyártó már akkor is ilyen újdonságokkal volt ott a piacon..

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja