Neveljük játszva pénzügyi tudatosságra gyermekünket! (x)

2013. október 31.
2.0551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Sok gyerek kisiskolásként már kap zsebpénzt, amiből kisebb játékokat, édességet vehet magának: Ez az első lépés, hogy megtanulják a pénz értékét.

Már ekkor elkezdhetjük pénzügyi tudatosságra nevelésüket játékos formában: a TakarékPontnál a 6-14 éves gyerekek számára nyithatunk Csemete számlát, amelyhez jár egy matricaalbum, amihez a legifjabbak minden megtakarított, és a számlára befizetett 500 Ft-tal újabb állatos matricacsomagot kapnak*.

Akármelyik állat legyen a kedvencük, az ázsiai elefánt vagy a pápaszemes pingvin, könnyen megtalálják az albumban, ugyanis a TakarékPont a Fővárosi Állat-és Növénykerttől 40 állat képét kapta meg, hogy ez alkalommal a TakarékMatrica Programba és gyermekeink életébe költözhessenek be. A matricagyűjtéssel játékos formában tudhatnak meg még többet az állatokról, miközben a csemeték megtapasztalják a takarékosság fontosságát.

A Programmal alkalmunk nyílik elmagyarázni nekik, hogy a kiszemelt babához vagy focimezhez hányszor kell félretenni azt az 500 Ft-ot, és ami legjobb, hogy nekünk felnőtteknek nem jár plusz kiadással ez a közös tanulás. A szorgos takarékoskodást különleges extra matricákkal jutalmazza a TakarékPont. És ezzel még nem ért véget a meglepetések sora: gyermekünk további praktikus ajándékokkal gazdagodhat, ha összegyűjti a 160 darab matricát, és a komplett albumot bemutatja a számlavezető hitelintézetnél.

Neveljük játszva pénzügyi tudatosságra gyermekünket! (x) - 2. kép

Szilágyi Áron vívó, a Vasas SC kiemelt sportolója, és a TakarékPont pénzügyi edukációs programjának nagykövete így emlékszik arra, amikor még a szülei őt tanították a pénz értékére, és arra, mi is a takarékosság.

Volt egy felnyitható tetejű kisautóm, ahová a vásárlásból visszajáró aprópénzt gyűjtöttem. Nyaranta a szüleim hetente kétszer vittek el fagyizni, ha többször szerettem volna, a spórolt pénzemből kellett kigazdálkodnom. Izgalmas volt számolgatni, hogy elég lesz-e egy gombóc csokira a pénzem. A TakarékMatrica Programot nagyon ötletes kezdeményezésnek tartom, mert a gyerekek játszva takaríthatnak meg, a szülők pedig egy játékos eszközt kapnak a pénzügyi tudatosságra neveléshez.

- mondta Áron.

* Befizetésenként maximum 3 csomag matrica kapható!

Neveljük játszva pénzügyi tudatosságra gyermekünket! (x) - 3. kép

Ebben a cikkben le vannak tiltva a hozzászólások.

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja