Nemzetközi spam-ellenes összefogás

2004. július 06.
1.4911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Hat amerikai, brit és ausztrál hivatalos kereskedelmi és fogyasztóvédelmi szerv együttműködési megállapodást kötött az illegális spamek elleni közös küzdelem érdekében.

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC); a brit Kereskedelmi (OFT) és Információs Biztosi (IC) Hivatalok, valamint az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium (MTI); illetve az ausztrál Fogyasztóvédelmi és Versenyhivatal (CCC), továbbá Távközlési Felügyelet (CA) által kötött megállapodás kiterjed az információcserére.

Kiterjed továbbá a spamekkel, illetve spam-küldőkkel kapcsolatos nyomozati együttműködésre, továbbá a határokon átívelő, nemzetközi cselekmények elleni összehangolt fellépésre. Timothy J. Muris, az FTC elnöke elmondta, hogy a kéretlen üzenetek nem tisztelik az országhatárokat, ezért a mostani megállapodás igen fontos lépés abban a tekintetben, hogy három földrész illetékes végrehajtó szervei összehangolják a spam-ellenes intézkedéseiket. A megegyezés egyúttal nagyobb hangsúlyt adhat az októberben, Londonban megrendezésre kerülő konferenciának, amelyre várhatóan a világ minden tájáról érkeznek majd az illetékes szervek képviselői, hogy közösen megvitassák a spamekkel kapcsolatos fontos kérdéseket és teendőket.

Yael Weinman, az FTC fogyasztóvédelmi részlegének jogi tanácsadója szerint az együttműködés gyakorlati célja a spam-küldők elleni közös, illetve párhuzamos nyomozati munka kivitelezése, ugyanakkor annak keretében még van néhány technikai részlet, például a magánszektor részvételének kérdése, amely még tisztázásra vár.
1 hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja