Nemzetközi portfoliójával négy földrészt hódított meg a KÜRT

2007. április 02.
1.9251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A KÜRT Zrt.

információbiztonsági és adatmentési technológiája mára meghódította a világpiacot. A cég Magyarországon fejlesztett és eredményesen alkalmazott integrált információbiztonsági technológiája Európa után az USA-ban és a Közel-Keleten is nagy sikerrel debütált. A csúcstechnológiai vállalat alapítása óta először adta el adatmentési technológiáját, Vietnám és Egyiptom részére. A régióban 2006 decemberétől – a német és osztrák leányvállalatok mellett – cseh, román, francia és szaúd-arábiai ügyfélszolgálati irodák is értékesítik a KÜRT adatmentés szolgáltatásait.

Már négy kontinens 20 országát hódította meg világhírű szolgáltatásaival az idén 18. évébe lépő KÜRT Zrt. A cég szakmai csapatainak újjászervezésével és folyamatos bővítésével érte el, hogy külföldön is sikeresen, a hazai tudásanyag legmélyebb adaptációjával tudjon terjeszkedni.

A KÜRT magyar piacra fejlesztett termékeit és szolgáltatásait a nemzetközi piaci elvárásoknak megfelelően csomagolva értékesíti. Külföldön a legnépszerűbbnek a KÜRT Biztonsági Intelligencia csoportjának termékei, a legális hackelés, a logelemzés, a biztonsági oktatás és a hálózati nyomozati tevékenységek (network forensics) bizonyultak. A KÜRT által alkalmazott információbiztonsági megközelítés unikumnak számít a világon azáltal, hogy komplexitásában kezeli, összefűzi a különböző információbiztonsági területeket. A nemzetközi értékesítésre és az üzletfejlesztés támogatására a KÜRT 2006-ban dedikált nemzetközi csapatot hozott létre. A 10 fős szakembergárda feladata, hogy kiaknázza az Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában rejlő üzleti lehetőségeket.

„A világon minden országban ugyanazokkal az informatikai és információbiztonsági kihívásokkal állnak szemben a szakemberek. Számos eredményes projektünk bizonyítja, hogy a KÜRT tudása és technológiái mindenütt magas hozzáadott értékkel bírnak. Komoly erőfeszítéseket teszünk ennek a kedvező piaci pozíciónak a kihasználására: célunk, hogy 2010-re árbevételünk 40%-a nemzetközi projektekből származzon” – nyilatkozta a cég mai sajtótájékoztatóján Kmetty József, a KÜRT vezérigazgatója.

A sikeres piacbővítési tevékenységnek köszönhetően a KÜRT információbiztonsági termékei ma már Európa mellett a Közel-Keleten és az USA-ban is keresett árucikkek. A KÜRT megbízói között katari, New York-i pénzintézetek, dubai nagyvállalatok szerepelnek és kilátásba került egy közel- keleti leányvállalat nyitása is.

Az információbiztonsági piac bővítése mellett az adatmentés nemzetközi karrierjére is nagy hangsúlyt helyez a KÜRT. Amellett, hogy német és osztrák leányvállalatai ebben az üzletágban is eredményesen működnek, az idei év elején a cég megnyitotta cseh, román, francia és szaúdi-arábiai kereskedelmi képviseletét. A képviseletek a KÜRT értékesítő partnereként működnek, franchise jelleggel. Az újabb – lengyel és olasz – ügyfélszolgálati irodák nyitása már előkészítés alatt van.

Az adatmentési szolgáltatás értékesítése mellett a KÜRT a technológiáját is piacra dobta. Teljes adatmentési know-how-ját 2007 elején vásárolta meg a vietnámi és az egyiptomi kormány. A KÜRT alapítása óta először, önálló termékként értékesítette legrégebbi üzletágának teljes tudásanyagát (adatmentési dokumentációkat), kiépítette ügyfeleinél a Magyarországon is technikai kuriózumnak számító tiszta terű laboratóriumot, és felkészítette a KÜRT-adatmentés technológiájának használatára a külföldi szakembereket. Az adatmentési technológiák kutatása és fejlesztése továbbra is a KÜRT Csoportnál zajlik.

A kiterjedt nemzetközi hálózat létrejöttében fontos szerepe van a CeBIT-nek. A világkiállításon idén már 15. alkalommal szerepelt a magyar vállalat. A hannoveri találkozások nyomán sikerült több európai megállapodást kötnie, és egyiptomi partnerével is itt találkozott a KÜRT.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profiljatibormolnar205 profilja