Nem túl népszerűek a Centrino notebookok

2003. október 23.
1.4001
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel komoly dollármilliókat költ a Centrino notebook technológia reklámkampányára, azonban szakértők szerint mindez kevés ahhoz, hogy az új platform beváltsa a hozzá fűzött reményeket, az előrejelzések pedig azt mutatják, hogy a negyedik negyedéves Centrino eladási mutatók a vártnál rosszabbul fognak alakulni.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, az idén március közepén debütált új generációs hordozható számítógépes platform áll egyrészt a Pentium M processzor termékcsaládból, másrészt az i855 típusjelzésű alaplapi chipkészletekből.

Harmadrészt pedig a 802.11b hálózati szabvánnyal kompatibilis Intel Pro/Wireless 2100-as vezeték nélküli kommunikációs chipből áll a Centrino.

Stephen Baker, az NPD Techworld ipari elemző cég igazgatója szerint a Centrino technológia az elmúlt hónapokban készített tesztekben egyértelműen bizonyította rátermettségét, azonban valamilyen okból kifolyólag mindez kevés volt ahhoz, hogy a Centrino alapokon nyugvó hordozható számítógépek sikertermékekké tudjanak válni. Baker utalt arra, hogy az augusztusban eladott notebookoknak csak mintegy 4,7 százaléka volt Centrino alapú, ami messze elmarad a korábbi várakozásoktól.

Matt Sargent, az ARS piackutató cég vezető elemzője szerint a Centrino viszonylagos sikertelenségének hátterében elsősorban az áll, hogy a notebook felhasználók többségét nem annyira az egy feltöltéssel elérhető hosszú működési idő, a mobilitás, illetve a vezeték nélküliség érdekli, hanem sokkal inkább az asztali számítógépekével összemérhető teljesítmény, a gyors processzor, a nagy képátlójú LCD, valamint a DVD lejátszási képesség. Magyarul a felhasználók mostanság a legtöbb esetben asztali számítógépük leváltására vásárolnak notebook számítógépeket, ami nem éppen kedvező a Centrino platform szemszögéből nézve.

Véleményem szerint a Centrinós hordozható számítógépek azért nem kelendőek, mert egyszerűen nem azt nyújtják, amire a legtöbb felhasználónak szüksége van - nyilatkozta Sargent, aki szerint egyébként az Intel által folytatott Centrino reklámkampány is lehetne sokkal jobb.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

badam10

11 éve, 7 hónapja és 7 napja

Pedig szerintem egy notebooknak pont az egy feltöltéssel elérhető hosszú működési idő, a mobilitás, illetve a vezeték nélküliség a legfőbb előnye..
miért kéne asztali szgépekkel versenyezniük?

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja