Nem gyárt több mini-winchestert a Hitachi

2008. január 06.
1.8431
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Hitachi bejelentette, hogy felhagy a hordozható készülékekbe szánt, 1-1,8? méretű merevlemezes meghajtók gyártásával, mivel a flashmemória előretörése gyors ütemben zsugorítja ezek piacát.

A Hitachi 560 000 1,8? HDD-t értékesített a tavalyi harmadik negyedévben, ami mindössze 2,3%-a volt üzletága teljes forgalmának. Az 1? szupermini eszközökből eközben alig 3000 példány fogyott. A csökkenő forgalom oka egyértelműen a flashmemória előretörése; a NAND flash háttértárak ezen a szinten mára mind árban mind kapacitásban versenyképesek a merevlemezekkel, így számos előnyük egyre vonzóbb választássá teszi őket a készülékgyártók körében.

A Hitachi ezután a számítógépes 2,5? és 3,5? winchesterekre koncentrálja erőfeszítéseit, amelyek még mindig vonzóak a 32-64 GB-os, igencsak drága flash SSD-kkel szemben.

A Hitachi 2002-ben vásárolta meg az IBM merevlemezes üzletágát 2 milliárd dollárért, amely most a flash előretörése mellett a rivális Seagate és Western Digital konkurenciája miatt is veszteséggel küzd. Decemberben arról keltek szárnyra hírek, hogy a vállalat a nehézségek miatt értékesíteni szeretné az ágazat egy részét. Friss hír, hogy a Fujitsu a Hitachi-tól függetlenül, de azonos okok miatt felhagyott saját 1,8? merevlemezének fejlesztésével, pedig tavaly még a Cornice-al együtt szerettek volna egy 120 GB-os modellt piacra dobni.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja