Nem függeszti fel a Microsoft elleni szankciókat az EU

2004. december 25.
1.5711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Európai Unió illetékes bírósága úgy határozott, hogy nem függeszti fel a Microsoft ellen kiszabott szankciók végrehajtását arra az időre, amíg a szoftveróriásnak a márciusi végzés ellen benyújtott fellebbezése elbírálásra nem kerül.

A bíróság a határozathoz csatolt közleményében az olvasható, miszerint nem találta bizonyítottnak azt, hogy a szankciók visszafordíthatatlan veszteséget és kárt okoznának a vállalatnak.

Mivel a Microsoft július elején már átutalta a 497 millió dolláros bírságot, a mostani döntés valódi gyakorlati következménye az, hogy a cégnek el kell kezdenie forgalmazni Európában Windows operációs rendszerének Media Player médialejátszó szoftver nélküli verzióját. A bíróság most a határozat azonnali végrehajtását rendelte el. Brad Smith, a Microsoft illetékese ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta újságíróknak, hogy a Media Player nélküli Windows a nagyobb számítógépgyártók számára még januárban, a többi fogyasztó számára pedig februártól elérhető lesz. Ez úgy lehetséges, hogy Smith elmondása szerint a negatív döntés lehetőségével is előre számoltak, így már néhány hónapja dolgoznak a megoldás kifejlesztésén.

A Microsoft elvileg két hónapon belül fellebbezhet a mostani bírósági határozat ellen, ám Smith szerint a vállalatnál egyelőre még nem született döntés ez ügyben.
2 hozzászólás

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 1 napja

hát én nem szerettem a számitó kezelöket!! de nagyon imádok amikor egy szöveget le kell irni a számitógépbe és kinyomtatni

válasz erre

Vendég

16 éve, 11 hónapja és 26 napja

Ezaz!!!
Sőt, vegyék ki a Paintet, Calculatort, Notepadot, Wordpadot, Sound Recordert, Movie Makert, Naptárat, Órát, MSN -t, mert más progikat hátráltatnak ezek is, nem?
És akkor nagyon marhajó lesz 3 napig installálgatni minden izét a gépre!!! LOL!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljaiPet profiljaWickedSick profilja