Nem fizet a Nintendo a rosszul teljesítő WiiWare címekért?

2009. április 15.
1.6131
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Több fejlesztői forrásból értesülve úgy hírlik, hogy a Nintendo keményen játszik a pénzekkel, a WiiWare játékletöltő szolgáltatással és az arra fejlesztők idegeivel.

Meg nem nevezett stúdiók által szolgáltatott információk szerint a kiotói játékóriás egy bizonyos limithez köti a WiiWare játékok után járó összegek kifizetését, azaz, amennyiben egy cím nem teljesít a várakozásoknak megfelelően, egész egyszerűen megtagadják az azt elkövetők honoráriumát.

Az információkat a Nintendo erősen tagadja, valamint hozzátette, hogy ez a téma nem nyilvános jellegű, csak két félre tartozik. Ez a híresztelés semmiképp sem vet jó fényt a Nintendo-ra, hiszen ezzel a mentalitással elbátortalaníthat olyan kisebb stúdiókat alkotási szándékuktól, amelyek kevésbé éreznek magukban elegendő önbizalmat ahhoz, hogy elérjék a Nintendo által kitűzött minimum limiteket. Ha nincs meg a kívánt letöltési mennyiség ingyen dolgoztak, egy fityinget sem látnak viszont a beleölt tőkéből.

Amennyiben igazak az állítólagosan fejlesztői forrásokból származó információk, az sem kizárt, hogy többen kihátrálnak majd a WiiWare mögül, mondván, hogy nem kockáztatnak összegeket beleölni, ha a profit, vagy egyáltalán a tőke visszanyerése korántsem garantált. Hogy mennyi igaz az állításokból, azt sajnos nem tudjuk biztosan, így kéretik a pletyka skatulyába zárni. A kiotóiak mindenesetre hárítanak. Ha létezik is ilyen limit, az nyilván a Shovelware-k elszaporodását kívánja meggátolni, viszont semmiképp sem a legésszerűbb bánásmód a fejlesztőkkel szemben.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljaKisember001 profiljamarco profilja