Nem 100%-ig Vista-kompatibilis a Firefox 2.0.0.1

2006. december 24.
1.8141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A 20-án kiadott legújabb Firefox változat a várakozásokkal ellentétben nem teljesen kompatibilis a Microsoft új Vista operációs rendszerével.

A vártnál lassabban sikerül a 100%-os együttműködést elérni a Mozilla fejlesztőinek, jóllehet a Vista ugyan még nem kapható külön operációs rendszerként, de a karácsonyi értékesítések révén a nagyobb PC-gyártók gépein előretelepítve már megtalálható. Sok felhasználó azt várta, hogy az új operációs rendszer gyakorlatilag semmilyen változást nem hoz a Firefox életében, változatlan formában használható lesz ezen a Windows platformon is, mint a korábbiakon.

A valóságban azonban nem ez a helyzet. A szakértők szerint legfőképpen azért, mert a Microsoft jelentős változtatásokat hajtott végre az operációs rendszer böngészőkezelésében. Ennek a legfőbb mozgatórugója az új Internet Explorer 7, melynek biztonsági szintjét a legjobban úgy tudták emelni, ha az operációs rendszerben is változtatnak a kapcsolódó szoftverrészeken. A probléma valós mivoltát jelzi, hogy a Mozilla augusztusban, mikor a végleges Vista ütemterv már tudható volt, segítséget kért legfőbb riválisától, technikai adatok átadására kérte fel a Microsoftot. A megoldás a fejlesztők szerint a Firefox 2.0.0.3-as változattal érkezik majd.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Dav2377 profiljamarco profiljaManiac profilja