A Toshiba nem tagadja a Vaio-val és Fujitsu-val közös vállalatot

2015. december 07.
4.7791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Mindenkit meglepetésként ért az a hétvégén felreppent pletyka, miszerint a Toshiba, a Vaio és a Fujitsu PC-s részlege öszeolvadna egy gyártóvá, ennek cáfolására ma a Toshiba kiadta hivatalos álláspontját, ami gyakorlatilag semmit nem cáfol.

A gyártó szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében kifejti, hogy valóban komoly szerkezeti átalakulások vannak folyamatban és ebben sok minden szerepet játszik, azonban közlik, hogy a Toshiba soha nem tett ilyen bejelentést és ezen közlemények nem a Toshiba által közölt információkon alapulnak.

Ha figyelmesen átolvassuk a nyilatkozatot, feltűnik, hogy a cég egyszer sem tagadja a közös cég létrehozását, amelyben a Vaio és a Fujitsu is szerepelne, bár azt kiemeli hogy semmilyen élő megállapodás nincs a vállalatok között..

A teljes sajtóközlemény az alábbiakban módosítás nélkül olvasható:

December 4-én a reggeli órákban a Nikkei közleményt adott ki, melyben a Toshiba Corporation (a továbbiakban Vállalat), a Fujitsu Ltd. valamint a VAIO (régebben a Sony PC részlege) jövőbeni együttműködéséről tájékoztatott, valamint, hogy ezen vállalatok megállapodtak abban, hogy új céget hoznak létre a következő év áprilisában. A közlemény továbbá kitért arra a fontos egyezségre is, hogy a vállalatok 30%-os arányban fektetnek be és átadják bizonyos ügymeneteiket az újonnan létrejövő cégbe, valamint az alkalmazottakat is átszervezik az újonnan létrejövő társaságba. Ugyancsak összevonják fejlesztéseiket, a gyártást és a kereskedelmet is, ezeket Japánba valamint a tengerentúlra csoportosítják.

Ugyanezen a napon a Yomiuri reggeli kiadása egyszerűen kijelentette, hogy a Toshiba új cégcsoportot kezdett el megalapítani a Fujitsu Ltd-vel, továbbá leválasztják a Toshibától a PC üzletágat és azt a közös székhelyű új cégbe csoportosítják át. Tényként kezelték, hogy a Vállalat ezzel egyidőben megkezdte a tárgyalásokat a tengerentúli gyártókkal történő együttműködésről, az ezzel kapcsolatos döntést a jövő év folyamán fogják bejelenteni.

A Toshiba soha nem tett ilyen bejelentést és ezen közlemények nem a Toshiba által közölt információkon alapulnak.

A Vállalat jelenleg alapvető szerkezeti reformot hajt végre, hogy megfeleljen az új üzleti elvárásoknak, továbbá több lehetőséget is megvizsgál mindenfajta kötelezettség nélkül. A jövőre vonatkozó intézkedések, mint például a PC üzletágat érintő üzleti teljesítménynővelő intézkedések, valamint a struktúraváltás is megfontolás tárgyát képezik. Ennek ellenére, semmilyen élő megállapodás nincs a vállalatok között. A Vállalat pontos tájékoztatást fog adni a PC üzletágat érintő szerkezeti reformról, ha az már hivatalos lesz.
a Toshiba, a Vaio és a Fujitsu PC-s részlege öszeolvadna egy gyártóvá, ennek cáfolására ma a Toshiba kiadta hivatalos álláspontját, ami gyakorlatilag semmit nem cáfol.'>
5 hozzászólás

Santonio

9 éve, 1 hónapja és 1 napja

Két napja ezen röhögök. röhögő smiley A sok, magát it portálnak tartó **** lehozta hogy a Toshiba cáfol, pedig ebből a sajtóközleményből tényleg az jön le hogy pont NEM cáfol! röhögő smiley

Imádom a GC-t! mosolygó smiley

válasz erre

WarriorAutobot

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

Nekem még mindig fura hogy tényleg összeálltak...

válasz erre

petrovicsz

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

Az igen! meglepett smiley Ezek szerint tényleg készül valami. Hihetetlen hogy három ekkora cég össze kell álljon hogy versenyben maradjon...

válasz erre

VaPe

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

Nagyon óvatosan van megfogalmazva röhögő smiley de tényleg nem tagad semmit. Sőt...

válasz erre

zender

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

Ez gyakorlatilag ténnyé teszi az eddigi pletykát.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja