Nem lesz olcsó, de már jövő márciusban érkezik az Atari VCS

2019. június 13.
4.7661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Egyáltalán nem megy simán az Atari számára a visszatérés a konzolos piacra, azonban úgy tűnik, hogy végre tényleg célegyenesbe ért az Atari VCS, noha megjelenésére még majdnem egy teljes évet várnunk kell.

Kiderült ugyanis, hogy a gépezet jövő márciusban kerülhet majd fel a boltok polcaira, és egyáltalán nem lesz olcsó, lévén bár az alapkiadáshoz már 250 dollárért hozzáférhetünk - ez átszámítva nagyjából 70 ezer forint, de a minden földi jóval, tehát nemcsak új, hanem klasszikus kontrollerekkel is felvértezett típus már 390 dollárba, tehát mintegy 110 ezer forintba fáj majd.

Ha korábban mi is megtámogattuk a konzol elkészülését, akkor jó hír, hogy már decemberben lecsaphatunk rá, és a premierkor több mint 100 klasszikus videojáték lesz elérhető hozzá, de az Atari célja, hogy a jövőben tovább bővítsék a listát, sőt mi több, már a kezdetben lehetőség nyílik majd második operációs rendszert, így akár Windows-t is telepíteni rá.

Az Atari VCS egyébiránt nem csak retro játékok futtatására alkalmas, hiszen egészen erős hardvereket kapott, ezáltal egy 14 nm-es Ryzen APU adja a lelkét (benne Zen CPU és Vega grafikus magokkal), tehát akár 4K felbontásban is játszhatunk, és bár többféle változat lesz, kérhetjük a gépet 4/8GB RAM-mal is, noha a tárhely kapcsán meg kell elégednünk a 32GB ROM-mal.
4 hozzászólás

totyak

5 éve, 3 hónapja és 7 napja

Ez megint egy kalap szär. 110-et tedd bele a PC-dbe és toljad ott a retrót, meg minden újat is.

válasz erre

Tommy

5 éve, 3 hónapja és 8 napja

Direktor írta:
110e nem gyenge egy kvázi retro konzolért. Értem h Atari de akkor is ez egy kicsit sok.
Ráadásul csak nevében Atari... wtf smiley

válasz erre

muki

5 éve, 3 hónapja és 8 napja

Már jövő március??? meglepett smiley Már idén is későn lenne. Mi a tökömet ****akodnak ennyit egy ilyen viszonylag egyszerű hardveren? röhögő smiley

válasz erre

Direktor

5 éve, 3 hónapja és 8 napja

110e nem gyenge egy kvázi retro konzolért. Értem h Atari de akkor is ez egy kicsit sok.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja