Nem lesz kompatibilis a dobozos 3DS- és Wii U-játékokkal a Nintendo Switch

2016. október 21.
3.9821
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Habár a Nintendo idén már nem tervez nagyobb bejelentéseket a Nintendo Switch kapcsán, azonban ez messze nem jelenti azt, hogy kisebb információk és pontosítások ne érkeznének majd a masináról.

Ennek megfelelően a Famitsu újságíróinak a japánok egyik szóvivője megerősítette, hogy a Nintendo Switch nem lesz visszafelé kompatibilis a dobozos 3DS- és Wii U-játékokkal, ezáltal sem azok lemezét, sem a handheld kártyáit nem tudja majd olvasni.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy egyrészt a 3DS-ben és a Nintendo Switch-ben lévő kártyák különbözni fognak egymástól, másrészt pedig nagy valószínűséggel csak a két platformra digitálisan megvásárolt játékainkat tudjuk átörökíteni a Szendvicsre is - bár ez még megerősítésre vár -, ami az elhangzottak alapján egyáltalán nem volna meglepő.
5 hozzászólás

rDAVE

8 éve, 26 napja

muki írta:
Nem meglepő, de szerintem megoldják majd úgy mint WiiU-n a Wii játékokat...
Wii U hardveresen játssza a Wii játékokat, akár lemezről is. Gondolom te a Virtual Console-ra gondolsz, de az nem tartalmaz Wii játékokat, abban régebbi játékok vannak.

válasz erre

rDAVE

8 éve, 26 napja

3DS-s egy két kijelzős, 3D-s konzol... Aki arra vágyik, hogy Switch-en játszhasson 3DS játékkal az ne is vegyen egyiket se. röhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

WarriorAutobot

8 éve, 26 napja

Ez annyira nem zavar. A többi konzol is később hozta be a visszafele kompatibilitást vagy be se vezette...

válasz erre

muki

8 éve, 26 napja

Nem meglepő, de szerintem megoldják majd úgy mint WiiU-n a Wii játékokat...

válasz erre

totyak

8 éve, 27 napja

Várható volt, máskülönben senki nem venne 3ds-t, meg wiiu-t. Ráadásul a switch valószínűleg nem támogatja a lemezeket, így a wiiu alapból esélytelen.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Dav2377 profiljamarco profilja