Néhány érdekes adat a Zandagort játékosairól

2010. március 04.
3.4461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Sokatok talán még emlékszik tavaly novemberi cikkünkre, amelyben a legújabb böngészőből futtatható sci-fi játékot, avagy a Zandagortot veséztük ki számotokra.

A projekt mögött álló fanatikusok azóta is elkötelezett hívei az alkotásnak, amit nem csak szórakoztatásra, hanem adatok gyűjtésére, ezáltal pedig statisztikák gyártására is felhasználnak. A minap éppen egy ilyen statisztika futott be hozzánk - elemzéssel, grafikonokkal egyetemben - amelyekből kiderül, hogy vajon kik is játszanak a Zandagorttal.

Az állapotok a Zandagort érkezése előtti állást mutatják - január 22 -, eredményeik pedig csak tájékoztató jellegűek, hiszen megbízhatóságuk megkérdőjelezhető. Lássuk első körben a Zandagort játékosainak korösszetételét:


Néhány érdekes adat a Zandagort játékosairól - 2. kép



Az átlag életkor 24,9 év, a medián 23,5, a játékosok negyede 18 alatti (alsó kvartilis) vagy 31 fölötti (felső kvartilis), a felük pedig 18 és 31 év közötti.

Nézzük ezek után a többi adatot és a szövetségenkénti megoszlást:


Néhány érdekes adat a Zandagort játékosairól - 3. kép



Mint látható, a játékosok nagy többsége férfi, 80 %-uk városi, 20 %-uk magasan kvalifikált, és a többségük alkalmazott, tanuló vagy diák. Pirossal az átlagnál (jóval) magasabb, zölddel az alacsonyabb értékek vannak kiemelve.

Szövetségenként nézve a legjellemzőbb tulajdonságok:

Heroes: budapesti
MU: vidéki, kevés alkalmazott
DCs: "öreg", macsó, értelmiségi, sok alkalmazott és kevés diák
Védegylet: urbánus, értelmiségi, sok alkalmazott és kevés diák
TGF: "öreg", vidéki, sőt falusi
GK: "öreg", sok alkalmazott
RS: a megtestesült átlag
FGyL: emancipált, urbánus, értelmiségi
Perseus: fiatal, macsó, vidéki, kevésbé képzett, sok tanuló ill diák
Tejút: emancipált
Yodafone: kevésbé képzett, sok alkalmazott

Ezek a jellemzők a szövetségekre, és nem a játékosaikra vonatkoznak, és persze mindez az átlaghoz mérve igaz, ezt főleg az életkor esetén lényeges kiemelni.

További néhány megjegyzés:

- A fentiekben: budapesti = aki Budapesten lakik, vidéki = aki nem Budapesten lakik (hanem vidéki városban vagy falun), falusi = aki falun (értsd: községben) lakik, urbánus = aki városban lakik.
- A táblázatban nem komplementer (egymást kiegészítő) kategóriák vannak megjelenítve, hogy a lehető legtöbb infó odaférjen.
- Az országos átlag forrása a 2005-ös Mikrocenzus, kivéve az átlag életkort, ami valójában medián életkor, és a CIA World Factbook-ból származik. Itt a min/max életkor azért nincs feltüntetve, mert a min nyilvánvalóan 0, a max pedig nagyon ad hoc, attól függően, hogy épp hány éves a rekorder.
Zandagortot veséztük ki számotokra.'>
1 hozzászólás

Vendég

15 éve, 2 hónapja és 19 napja

Újra indult az egész (szerver 2!), gyertek játszani mindannyian!!! röhögő smiley

üdv Veky

válasz erre
Zandagort
nincs ár
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljamarco profilja