Négy új Intel mobilprocesszor

2004. június 02.
1.5941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A mai bejelentések bemutatják az Intel 90 nanométeres gyártási technológiájával készült második generációs mobil Intel Pentium 4-es processzorokat, illetve kibővítik az Intel Celeron M processzor termékcsaládot.

A mobil Intel Pentium 4 processzorokat az olyan nagyobb, más szóval "asztali számítógépeket helyettesítő eszközöknek" is nevezett notebookokhoz tervezték, amelyek tipikusan nagyobb képernyővel, nagyméretű billentyűzettel és többszörös meghajtóval rendelkeznek.

Az 538, 532 és 518-as mobil Intel Pentium 4-es processzorok egy sor új tulajdonságot és nagyobb teljesítményt biztosítanak: többek között támogatják a Hyper-Threading technológiát, nagyobb, 1 Mbyte-os L2 gyorsítótárral, 13 új SIMD3 utasításkészlet-kiterjesztéssel, és továbbfejlesztett Intel NetBurst mikroarchitektúrával rendelkezik. Sebességük 3,2 GHz, 3,06 GHz, illetve 2,80 GHz. A processzorok olyan energiaellátási tulajdonságokkal is rendelkeznek, mint az Enhanced Intel Speedstep technológia támogatása, amely által kevésbé melegszik a processzor, mint az asztali változatnál, és ezáltal még megbízhatóbb teljesítményt tesz lehetővé a notebookok számára. A HT technológiát támogató Mobil Intel Pentium 4-es processzor az Intel 852GME és az Intel 852PM chipkészlettel működik.

A Hyper-Threading technológiát támogató új mobil Intel Pentium 4-es processzorokra épülő notebookok segítségével a felhasználók élvezhetik a többszálas processzorokat igénylő multimédiás alkalmazások előnyeit. Egy példa: a felhasználó kedvenc játékprogramja futtatásával párhuzamosan akár audio és video fájlokat, képeket tömöríthet, és más alkalmazásokat futtathat anélkül, hogy ebből bármit is észrevenne. Az egyidejűleg több szálon futó alkalmazások zökkenőmentesen képesek működni e technológia révén.

Az Intel mobil mikroarchitektúrájára épülő 340-es Intel Celeron M processzor 512 Kbyte-os L2 gyorsítótárral, 1,50 GHz-es frekvenciával, 400 MHz-es rendszerbusszal rendelkezik, illetve alacsonyabb magfeszültségen működik, mint az Intel Celeron processzor. Ezáltal csökken az energiafelhasználás, és így könnyebben adaptálható a manapság népszerű vékony és könnyű notebookokhoz. Az Intel Celeron M processzor egyensúlyt biztosít a hordozható számítógépekre optimalizált processzor technológia, a kiváló mobil teljesítmény és a kivételesen könnyű notebook kivitelezés között. Az Intel Celeron M processzorok kompatibilisek az Intel 855 illetve az Intel 852GM chipkészletekkel.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja