Négy hírügynökség anyagai a Google szolgáltatásában

2007. szeptember 03.
1.5191
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az internetes böngészés terén vezető szolgáltató, a Google péntektől szolgáltatásának részévé tette az AP amerikai, az AFP francia, a Press Association (PA) brit és a The Canadian Press kanadai hírügynökség anyagait.

Korábban a híreket keresők a Google honlapján csak úgy jutottak el a hírekhez, ha rákattintottak egy hivatkozási pontra, ami egy másik címre navigálta el a felhasználót. A változtatás révén naponta több száz friss híranyag és fotó kerül fel a Google híroldalára, a Google Newsra. Ezzel csökkenhet a lapok, tévék, rádiók internetes kiadásának forgalma, látogatottsága, hiszen ezeken az oldalakon korábban is hozzáférhetők voltak a hírügynökségek friss információi. Ez azt jelenti, hogy csökkenhet e médiacégek internetes hirdetésekből származó bevétele.

A Google két éven át tárgyalt az AP-vel és az AFP-vel licensz-szerződés megkötésétől, miután a két hírügynökségnek az a félelme támadt, hogy a böngészőprogram-szolgáltató megsérti szerzői jogaikat. A Google közben licensz-szerződést kötött a PA-vel és a kanadai hírügynökséggel is.

A négy hírügynökség anyagainak szerepeltetésével nem változik meg a Google News oldalképe vagy az a mód, ahogy más médiumok által adott anyagokat kezel. A böngészőszolgáltató közölte továbbá, hogy nem változtatja meg a hírkereső ablak formáját, így a hírügynökségek hírei nem lesznek kiemelve, előnyben részesítve a hírkeresési találatok között.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja