Négy változatban készül a Windows 8

2012. április 18.
1.7761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A korábban felröppent pletykák a Microsoft most készülő Windows 8 operációs rendszerének nem kevesebb mint kilenc különböző változatát jósolták meg, ezzel nem kis felbolydulást okozva az eseményeket követő felhasználók között, ugyanis sokak számára már a Vista és a Windows 7 esetében használt verziók is feleslegesen soknak, illetve ezek jelölései áttekinthetetlennek tűnt.

Ez a híresztelés szerencsére nem bizonyult igaznak, mivel a Microsoft az elmúlt napok folyamán egy blogon keresztül bejelentette, hogy az érkező Windows 8-nak mindössze négy variánsa lesz.

Az X86-os rendszerű PC-k és táblagépek részére kétféle kiadás fog érkezni, amik a Windows 8 és a Windows 8 Pro névre lesznek keresztelve. Az előbb említett verzió lényegében az alaptermék lesz, ami a jelenlegi Windows 7 Starter, Home Basic, valamint a Home Premium operációs rendszerekről lesz frissíthető, illetve ezeknek az utódjának tekinthető. A Pro jelzést viselő Windows 8-cal a vállalat már a nagyobb igényű felhasználókat, valamint a professzionálisabb felhasználási területet célozza meg, és az alapváltozattal ellentétben a kínálatában immár felbukkan a BitLocker és BitLocker To Go, a VHD boot, a Hyper-V, a tartomány és csoportházirend kezelés, a Remote Desktop (host), valamint a fájlrendszer titkosítás is. Ez a verzió a Windows 7 Professional és Ultimate változatokról lesz frissíthető.

Már korábban is lehetett tudni, hogy az ARM processzorokat kamatoztató tabletek részére külön kiadás lesz, viszont az nem az eddig emlegetett Windows on ARM, hanem Windows RT névvel fog megjelenni. A Windows RT kizárólag előtelepített formában fog a gépekre kerülni, az alap Windows 8 szolgáltatásain kívül pedig kínálatában szerepelni fellelhető lesz az eszköztitkosítás, a Microsoft Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote alkalmazások is, viszont a Windows Media Player és a Storage Spaces el lett távolítva.

A sorozat negyedik tagja Windows 8 Enterprise jelzéssel lett ellátva, és a cég kimondottan a nagyvállalatok számára készíti. A szolgáltatások felhozatalában megtalálható a Windows 8 Pro összes funkciója, amiket a Microsoft közelebbről meg nem nevezett, vállalati környezethez igazított megoldásokkal egészített ki.
4 hozzászólás

Shade

13 éve, 16 napja

Szerintem elég lenne kettő. Egyik kifejezetten gamereknek, másik pedig felhasználói.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

13 éve, 16 napja

Vendég írta:
Elég lenne kettő, a vállalati és a magán. Nem értem ezt a variálást...wtf smiley
+1. Teljesen értelmetlen ennyi verzió. Kivenni egy Media Playert?röhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley Miért?röhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 16 napja

Elég lenne kettő, a vállalati és a magán. Nem értem ezt a variálást...wtf smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja