Négy óra alatt elérte 250 ezer dolláros célját a Glyph

2014. január 23.
1.6641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A különleges hordható kiegészítők és a semmiből feltűnő sikertermékek korát éljük, melyet az Avegant legújabb projektje igencsak példásan támaszt alá.

A vállalat nem mással nyújt követendő példát, mint azzal, hogy alig 4 óra elteltével sikerült összegyűjteniük a Glyph névre keresztelt különleges megoldásukra szánt tőkét, mely nem kevesebb, mint 250 ezer dollár, azóta pedig már a 400 ezret is túllépték.

Elsőre sokaknak juthat eszébe az Oculus Rift vagy a Google Glass és riválisai, azonban az Avegant terméke más megközelítést alkalmaz. Miközben az előbb említett megoldások a virtuális valóság kiterjesztését tűzik ki fő célként, a Glyph inkább egy média-centrikus eszköz, amit mi sem mutat jobban, mint a prémium hangtechnika.

A készülék ugyanis alaphelyzetben egy felsőkategóriás fejhallgató, melynek fejpántjába van elrejtve az igazi kincs. Ez a kincs nem lenne más, mint a "Virtuális retina megjelenítő", mely tulajdonképpen egy több millió tükörből álló megoldás, aminek a végkifejlete az, hogy a képet rögtön a retinánk érzékeli. Hallgathatunk vele egyszerűen csak zenét, nézhetünk filmet, vagy akár játszhatunk is mobilunkon, konzolunkon vagy számítógépünkön.

Az eszközökhöz HDMI vagy HML csatlakozással képes kapcsolódni az eszköz, valamint fontos még megemlíteni, hogy a kompatibilis tartalmaknál a mozgással történő irányítás sem kizárt, melyhez külön fejlesztői eszközöket nyújt a gyártó. A Glyph személyében tehát egy igen különleges eszközt ismerhettünk meg, melyet akár hazánkba is megkaphatunk (december környékén), ha 500 dollárral támogatjuk a projektet, valamint rászámoljuk a plusz 50 dolláros szállítási költséget.
6 hozzászólás

beni9915

11 éve, 1 hónapja és 15 napja

Érdekes megoldás szerintem amúgy sokkal jobban formatervezett mint az ocollus bár a lencsék elhelyezésével lehet hogy baj lesz .

válasz erre

rDAVE

11 éve, 1 hónapja és 15 napja

Hümm, meglepő, hogy ennyire rákaptak, én nem vennék az biztos. röhögő smiley Ilyen árral főleg nem... röhögő smiley

válasz erre

totyak

11 éve, 1 hónapja és 15 napja

5t3v3nk3 írta:
Egy kérdés, csak így formatervező tanoncként. Ha lecsapod a "rostélyt" hogy 3D-be nézz filmet a vonatút alatt, mi tartja a fejeden a cuccot? mert egy ilyen hangtechnikának van súlya azért..röhögő smiley Amúgy az ötlet királyos!
Másrészről viszont, ha fejhallgatóként használód, a hajad összemaszatolja a lencséket, akármilyen tiszta ember is vagy.

válasz erre

petike737

11 éve, 1 hónapja és 15 napja

Szerintem az a nagy szivacs tartja a fülön mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 1 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

Bvektor

11 éve, 1 hónapja és 15 napja

Hát nem egy olcsó darab, de ha elterjed ezen már lehet, hogy elgondolkoznék. Nekem jobban tetszik mint mondjuk egy Oculus, akármennyit is tud.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja