NEC PC vízhűtéssel

2005. augusztus 21.
1.9981
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A NEC még ebben a negyedévben vízhűtéses asztali PC-t vezet be, amely a rendszer intenzív hűtéséhez vizes radiátort tartalmaz.

A japán PC gyártó bevezeti a Valuestar G Type C új asztali PC-t, amelynek jellemzője egy radiátor. A ház hátoldalán elhelyezett radiátor a vizet használó hűtőegység része. A vállalat képviselője elmondta, hogy az új hűtőegységet tartalmazó PC alapmodell Intel Celeron processzort tartalmaz. A PC által "termelt" zaj nem éri el a 30dB-t, ami nagyon kedvező érték.

A nagy teljesítményű PC-k intenzív hűtést igényelnek. A nagy hatásfokú hűtőrendszerek a ventillátoroknak köszönhetően elég hangosak. A NEC radiátoros vizes hűtőrendszer a külön ventillátorok zaját küszöböli ki, csökkentve ezzel a kellemetlen zaj nagyságát.

A processzorok és egyéb komponensek egyre több áramot fogyasztanak, amely növeli a lapkák és egyéb komponensek hőtermelését. A több hő elvezetése nagyobb és gyorsabb ventillátorokat igényel, amelyek jelentős zajforrások. Ezt a nagy zajt csökkentették ki a NEC mérnökei azzal, hogy elsőként - a nagy számítógépekhez hasonlóan - az asztali PC-kben vízhűtést alkalmaztak.

A Valuestar PC belépőszintű változata 925 dollárért kapható. Ez a modell kétmagos Celeron D 341 processzort, Intel 945G lapkakészletet, 256 MB memóriát, 80 GB-os merevlemezes meghajtót és Windows XP Home Edition (ServicePack2-vel) operációs rendszert tartalmaz.

A NEC Valuestar Type C PC-hez az opciók széles választéka kapható (pl.: Nvidia GeForce 6200 (TurboCache jellemzővel).

Az Apple a PowerMac legújabb változatában ventilátorral kombinált folyadékhűtéses hőelnyelőt használ. Ipari elemzők szerint ezek a folyadékos hűtőtechnológiák körülbelül 50 dollárral növelik a PC-k árát.

Kapcsolódó linkek:
NEC
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja