Natív FLAC támogatással érkezik a Windows 10

2014. november 26.
1.7441
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A Windows rendszer egyik legnagyobb előnye a rengeteg szoftveres lehetőségben rejlik, hiszen a különféle fejlesztők által készített programok igencsak fel tudják okosítani a Microsoft által fejlesztett operációs rendszert, de sok esetben jó lenne, ha nem kéne mindenért egy újabb programot feltelepítenünk.

Ilyen problémába ütközhetnek például a nagy zenekedvelők, hiszen aki igazán jó minőségű zenét akar hallani, az nem mp3 formátumban vásárolja meg a zenéket. A minőség terén leginkább a FLAC (Free Lossless Audio Codec) kiterjesztést említhetnénk meg, melynek lejátszásához külön programokat kell feltelepítenünk.

A jövőre érkező Windows 10 kapcsán ez megváltozhat, hiszen a hírek szerint natív FLAC támogatással érkezik a redmondiak új operációs rendszere, így a Windows Media Player legújabb verziója simán elboldogul majd ezekkel a nagyméretű és remek minőségű zenékkel. Persze ez nem egy óriási vevőcsalogató funkció, de mindenképpen örömteli, hogy a Microsoft gondol az ilyen apróbb, ám mégis hasznos fejlesztésekre is.
2 hozzászólás

totyak

10 éve, 2 hónapja és 15 napja

Ez a win10 az eddigi infók alapján sokkal szimpatikusabb, mint a 8.

válasz erre

juhaszandor

10 éve, 2 hónapja és 15 napja

Hát már ígyis-úgyis muszáj azért néhány programot telepíteni, felteszek egy videó-zene lejátszó szoftvert és már kezeli is, mert a windows media player amúgy se elég mindenre, amire használni szeretné az ember.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja