Napi három órára korlátoznák az online játékkal eltölthető időt

2005. augusztus 26.
1.4561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A kínai kormány a közeljövőben életbe lépteti azon törvényrendeletet, mely szerint az állampolgárok naponta nem hódolhatnak három óránál többet játékszenvedélyüknek.

A tervek szerint az új szabályzatot októbertől vezetik majd be Kínában és elsősorban a gyermekeket és teenagereket akarják megóvni attól, hogy szenvedélybetegekké váljanak. A módszer igen csak furfangos, mert a három óra megengedett online-gaming után a játékost nem dobja ki a rendszer, sokkal inkább lelkileg akarnak hatni a szabályzatot tiszteletbe nem tartókra.

Három óra elteltével ugyanis fokozatosan redukálódnak a figurák képességei, élvezhetetlenné téve így a játékélményt. Akik azonban még csökkentett képességekkel is folytatják a játékot, azoknak számolniuk kell azzal, hogy hősük rövid időn belül teljesen mozgásképtelenné válik és akkor nem lesz más választásuk, mint feladni a küzdelmet.

A kínai kormány a tavalyi év eredményei után figyelt fel a jelenségre, mivel 2004-ben az állampolgárok közel 500 millió dollárt költöttek játékszenvedélyük kielégítésére. Országszerte 20 millió honfitársuk játszik rendszeresen valamilyen online játékot, ezek legtöbbje pedig internetes kávézókban teszi azt.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profilja