Namco Bandai Games: Túl drágák a mai játékok

2010. május 21.
1.9651
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Lilith profilja, adatai
Lilith
Olivier Comte, a Namco Bandai Games alelnöke arra a megállapításra hívta fel a játékipar figyelmét, hogy szerinte a mai játékok túl drágák és ezen sürgősen változtatni kellene.

A kiadók speciális üzleti modelleket keresnek a kiskereskedelmi értékesítések megerősítése érdekében. Ez magába foglalja a szoftverek sorozatainak kedvezményes árú értékesítését, ugyanis az is könnyen elképzelhető, hogy a játékosok összefognak lobbizással a platformok licenc költségei ellen.

Nyilvánvaló, hogy a zeneipar és a filmek is nagy bevételi lehetőséget jelentenek a szórakoztató ág számára. A populáris muzsika terén a koncertek és az eladott CD-k száma hozza meg a nyereséget, a filmek esetében pedig ott van a mozi és a DVD eladások nyújtotta bevétel, a szoftvereknek viszont csak egy üzleti modelljük van, a digitális forgalmazás, vagy pedig a kereskedelmi értékesítés. A DLC lenne a legkézenfekvőbb módja annak, hogy csökkentsék a kiadók az alkotásaik árait. "Biztos vagyok benne, hogy árcsökkentésre lesz szükség a jövőben a játékok terén, hiszen a produktumok jelenleg túl drágák a vásárlók számára.

A fejlesztési költségeket és az árréseket figyelembe véve 40-49 euros ár lenne az igazán igazságos számunkra, amennyiben az eladási árakat tekintjük egzakt módon, de a fogyasztók számára ez már túlzottan drága árfekvés. Év végén számos kasszasiker termék jelenik meg, de ezeknek a nagy részét az átlag felhasználó nem tudja megvenni, mert nincs rá annyi pénzkerete. A matériák eladási ára úgy lenne valóban igazságos, ha értékesítési összegük 20-25 eurora csökkenne, de ebben az esetben nem tudnánk a minimálisnak mondható 10-15 órás játékmenetet biztosítani. A fogyasztók részére 20 euroért 4-5 óra játékidőt nyújthatnánk, így a DLC is olcsóbb lenne" -nyilatkozta Olivier Comte.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja