Nagyméretű, 754-es tokozású Sempronok az AMD-től

2005. július 14.
1.7681
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az AMD csupán nemrég jelentette be, hogy új tagokkal bővíti a Sempron processzorcsaládot, az új technológiák mind az asztali számítógépek piacán, mind a mobilpiacon megjelennek.

A 64 bites alsókategóriás, 754-es tokozású Sempronok teljesítménye sokkal jobb, mint amit ebben a mezőnyben megszoktunk, mivel a E6-os kiadású Sempron új teljesítménynövelő megoldásokat alkalmaz. Megnövelték az egy lapkára integrált CPU lapok számát, nagyobb sávszélességű a memóriavezérlő, gyorsabb az I/O alrendszer, illetve csökkent az energia-felvétel is.

A lapkák kompatibilisek lesznek a Socket 754-es alaplapokkal, képesek lesznek az SSE3 utasításkészlet használatára, az órajel 1,5 és 2 GHz között alakul.

A processzorok 2600+, 2800+, 3000+ modellszámmal már kaphatók, a leggyorsabb modell a hűvösebb és csendesebb működés érdekében tartalmazza az AMD Cool "n Quiet technológiát.

Mivel a nagy konkurens Intel is bejelentette, hogy nemsokára kapható lesz hasonló kategóriás 64 bites processzora, ezért az AMD sem maradhat le, és már meg is kezdte a 64bites Sempronok szállítását, melyek árban jelentősen elmaradnak a konkurenciától, teljesítményben viszont kiállják a próbát.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja