Nagyjából 150 játék készül jelenleg is az Unreal Engine 3-mal

2009. augusztus 24.
1.8681
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az Unreal Engine, alighanem az egyik legnépszerűbb grafikus motor széles e világon.

Az Epic Games által még 1998-ban kifejlesztett engine már három verziót megélt, melyek közül egyértelműen a harmadik volt, és jelenleg is a legsikeresebb. Az Unreal Engine 3 előnye az, hogy nem csak nagyon könnyen kezelhető, optimalizálható és szépíthető, hanem kompatibilis a PC mellett az Xbox 360 és a PlayStation 3 konzolokkal, valamint értő kezek között valóban csodálatos látványt lehet kicsikarni belőle.

Tim Sweeney, az Epic Games egyik embere pedig a minap csak tovább erősítette bennünk azt a hitet, hogy az Unreal Engine 3 a jelen legnépszerűbb grafikus motorja. Az úriember a High Performance Graphics 2009 rendezvényen kért és kapott is szót, majd meg is ragadta az alkalmat, hogy méltán fényezze egy kicsit a keze munkáját is dicsérő engine-t. Állítása szerint is nagyon sokszínű az általuk készített motor, sőt, hivatalos számadatok szerint, jelenleg is vagy 150 Unreal Engine 3-at használó játék van fejlesztés alatt, ami azt jelenti, hogy grafikus motorjuk felett egyáltalán nem szállt el az idő.

Az elhangzottak ismeretében tehát egyáltalán nem lehet merész az a kijelentés, hogy a legismertebb grafikus motorral van dolgunk, amely, mint tudjuk jól, a háttérben újabb átalakulásokra ítéltetett, hogy hamarosan (jelen állás szerint 2012-ben) a színre léphessen az Unreal Engine 4 is, de addig az út még nagyon messze van, és Tim szerint is, vagy legalább ennyi (150) játék fog még készülni saját fejlesztésű motorjukkal.
1 hozzászólás

Shade

15 éve, 11 hónapja és 3 napja

Ezzaz. Nekem mindíg is a kedvenc grafikus mototom volt. röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja