Nagy felbontású textúrákat kap az MDK2 is

2010. június 26.
3.0061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Mostanában egyre többször találkozhatunk régi játékok modern köntösbe csomagolt feldolgozásával, elég csak a Serious Sam: The First és a The Second Encountert vagy a Monkey Island első két részét megemlíteni.

Amíg az alapokhoz nem nyúlnak, hanem csak a grafikát tupírozzák, addig mindenkinek jók ezek az új kiadások, hiszen a régi rajongók megszépült külsővel játszhatnak az egykori kedvencekkel, a fiatalabb játékosok pedig megismerhetik a játéktörténelem egy-egy lényeges részét. Az Interplay is inkább a múltba, mint a jelenbe tartozik, hiszen a 90-es évek során számtalan, mára már klasszikus státuszban lévő alkotást dobott piacra, majd rövid, ám erőteljes hanyatlás során a 2000-es esztendők közepén megszűnt.

A főnixként a hamvaiból kifejezés ezúttal nem igazán helytálló, ám tény, hogy az Interplay pár évvel ezelőtt visszatért, és bár egyelőre csak árnyéka korábbi önmagának, a Fallout Online-on dolgozik. Talán azért, hogy fedezhessék az MMO költségeit, a csapat az utóbbi időben egyre másra jelenti be a még nála lévő licencek újrahasznosítását. Ennek köszönhetően kapunk Descentet Wii-re, készül el az Earthworm Jim HD verziója XBLA-ra, illetve a legújabb nyilatkozat szerint, a zseniális MDK2 is megújul. Egyrészt felturbózzák a grafikáját, ez lesz az MDK2 HD, amely PC-re készül el, másrészt az eredeti produktumot elérhetővé teszik Wii-re is. Mindkét projektet a Beamdog csapata vezérli, amelyet Trent Oster BioWare-veterán alapított, és a legények között többen is dolgoztak anno az MDK2-n.

És hogy jön ide napjaink első számú RPG-mogulja? Úgy, hogy ők követték el 2000-ben az MDK2-t, amely a stúdió második, és egyben utolsó kiugrása volt a szerepjátékok műfajából (persze a Mass Effectek besorolásáról lehetne vérre menő vitákat folytatni). Egy vérbeli TPS-ről van szó, amelyben három karaktert irányíthatunk, akik különféle képességeikkel próbálják megállítani az idegen inváziót. Wiiware-re télen érkezik, a HD verzió pedig ezt követően csapódik be PC-re, kizárólag digitális letöltés útján.
4 hozzászólás

Shade

15 éve, 9 napja

Dru írta:
Amit tudni lehet jelenleg, megtalálod az utolsó mondatban.
Hm? Hol? Ja, azt hittem a megjelenés. Hát mindegy, csak nemtart olyan sokáig.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

Dru

15 éve, 10 napja

Shade írta:
Király! röhögő smiley Régen nagyon szerettem. röhögő smiley És mikor jön a HD-s?
Amit tudni lehet jelenleg, megtalálod az utolsó mondatban.

válasz erre

Shade

15 éve, 10 napja

Király! röhögő smiley Régen nagyon szerettem. röhögő smiley És mikor jön a HD-s?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
iPet profiljaKisember001 profiljaManiac profiljamarco profilja