Nagy mennyiségű account-tal akartak behatolni a Sony szolgáltatásaiba!

2011. október 12.
1.5301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A Sony tegnap éjszaka egy közszemlére bocsájtott jelentéssel számolt be felhasználóinak egy behatolási kísérletről, mely a Sony Entertainment Network-öt, a PlayStation Network-öt és a Sony Online Entertainment hálózatait érintette.

A felsorolt szolgáltatásokba egy nagy adag felhasználónév és jelszó segítségével próbáltak bebocsáttatást nyerni, azonban a Sony vezető információbiztonsági embere szerint mindez csupán felhasználóik maximum 0.1%-át érinti.

Újabb "támadást" intéztek a Sony szolgáltatásai ellen, ezúttal azonban nem a rendszert célozták meg, hanem az innen-onnan begyűjtött felhasználói azonosítókkal próbáltak visszaélni. A tavasszal történt PlayStation Network incidens után nem csoda, ha rögvest a szívünkhöz kapunk, ámde még mielőtt erre sort keríthetnénk, már fel is bukkan Philip Reitinger, a vállalat információbiztonsági mindenese, hogy még időben lecsillapítsa a felajzott kedélyeket.

Mr. Leitinger állítása szerint a Sony-felhasználók mindösszesen 0.1%-át érintheti a behatolási kísérlet; csupán ezek az account-ok esetében érzékeltek tevékenységeket, de a vállalat szakértő egysége nyomban akcióba lépett, és lekapcsolta ezeket a felhasználói fiókokat. A fejleményekről folyamatos tájékoztatást ígér a japán cégóriás.

A Sony olybá tűnik, tanult a nyári eseményekből, a szóban forgó információkat ugyanis csaknem közvetlen az ominózus történések után megosztotta közönségével. A felhasználók őszinte gratulációjukat fejezték ki.

A további információk érdekében a jelentést elolvashatjátok, ha erre a linkre irányozzátok a kurzort.
1 hozzászólás

Vendég

9 éve, 1 hónapja és 9 napja

remélem is hogy nem lesz több leállás

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljarDAVE profilja