MyTunes: Kazaa lesz az iTunesból?

2003. november 15.
1.7201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy független szoftverfejlesztő egy olyan új programmal rukkolt elő, mely az Apple Computer-féle iTunes for Windows szoftver felhasználóinak lehetővé teszi más felhasználók gépein tárolt zenei felvételek elérést.

Miközben az iTunest elsősorban abból a célból fejlesztették ki, hogy segítségével az interneten keresztül zenéket lehessen vásárolni, illetve lejátszani, a szoftver mellékesen egy olyan szolgáltatással is rendelkezik, melynek révén a helyi hálózatokra kötött más személyi számítógépeken tárolt zenei felvételeket is meg lehet hallgatni.

Az Apple Computer-féle szoftver nem készít másolatot a zenefájlból a hallgató számítógépén, viszont a most elkészült MyTunes alkalmazás úgymond elkapja a zenei streamet, vagyis lehetővé teszi a zenei felvétel merevlemezre, CD-re, illetve internetre történő másolását.

Az iTunes nem engedélyezi ezen zenék winchesteren történő rögzítését, azonban a MyTunes kiiktatja az iTunes erre vonatkozó korlátozásait és lehetővé teszi a más számítógépekről származó felvételek eltárolását - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Bill Zeller, a MyTunes készítője. Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a streaming zenei felvételek rögzítése nem teljesen új dolog, hiszen mind Windows, mind Macintosh operációs rendszerek alá elérhetők olyan szoftverek, melyek segítségével felvehetők például az internetes rádiók adásai, azonban eddig talán egyetlen, a MyTuneshoz hasonlóan könnyen és egyszerűen használható ilyen jellegű program sem létezett. A szakértők ezzel párhuzamosan arra figyelmeztetnek, hogy a MyTunes készítője adott esetben hosszú bírósági pereskedésnek nézhet elébe.

A MyTunes használata révén tulajdonképpen ugyanolyan könnyen szerezhetők be MP3 formátumú digitális zenei felvételek, mint például a Kazaa, illetve a hozzá hasonló népszerű zenefájlcserebere szolgáltatások segítségével. Az új szoftver megjelenését követően az eddig teljesen legálisan működő iTunes szolgáltatás könnyedén a zenei kalózok kedvencévé válhat, hiszen a MyTunesnak hála, immár ingyenesen is beszerezhetők a különböző zenefájlok. Az igazsághoz tartozik, hogy a MyTunes segítségével csak a nem védett, tehát a nem az Apple Computer zenei tárházából származó zenék szerezhetők be, illetve másolhatók le. Az amerikai hanglemezkiadókat magába tömörítő RIAA (Recording Industry Association of America) képviselői egyelőre nem kívántak kommentárt fűzni az ügyhöz.
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 14 napja

Nem lett belőle semmi; az apple inkább bekebelez mint elad.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja