Mp3-spam: az innováció, amit senki sem akar

2007. október 19.
1.7261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Úgy tűnik, a spammerek fantáziája nem ismer határokat, hiszen a napokban felütötték a fejüket az európai e-mail fiókokban az első audiófájlt tartalmazó elektronikus reklámüzenetek.
Advertisement

A berlini Eleven nevű biztonsági cég munkatársai fedezték fel az első olyan kéretlen üzeneteket, amelyekhez egy mp3 állományt csatoltak annak küldői. Az utóbbi időben nagyon elterjedtek a weben a képeket, illetve PDF-et tartalmazó reklámlevelek, ám ezeket már a legegyszerűbb szűrőszoftverek is felismerik, ezért a spammereknek új megoldások után kellett nézniük, hogy eljuttassák e-mailjeiket az internetezőkhöz.

Az Eleven szakemberei által elfogott elektronikus üzenetekhez egy 100-150 KByte-os audiófájlt csatoltak annak küldői, melyben részvényeket ajánlanak megvételre. A specialisták elmondása szerint a hanganyag minősége elég rossz.

A biztonsági cég a spammerek elkeseredettségével magyarázza az mp3-as reklámüzeneteket, akik így akarják megkerülni a hagyományos kéretlen leveleket magas szinten kiszűrő filtereket.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja