MP3-lejátszó sztetoszkóp helyett

2007. szeptember 17.
4.8261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy friss tanulmány szerint egy megfelelő MP3-lejátszó átveheti a sztetoszkóp helyét, mivel ez sokkal inkább alkalmas a belső szervek megvizsgálására, a diagnózis felállítására.

Neil Skjodt, kanadai orvos egy Stockholm-ban megrendezett egészségügyi konferencián tárta a jelenlévők élő megdöbbentő felfedezését, miszerint egy mikrofonnal felszerelt, hangrögzítésre is alkalmas hordozható zenelejátszó segítségével könnyebben felfedezhetők a tüdő illetve szívbetegségek. A szakember azt tapasztalta, hogy egy MP3-lejátszóval jobban lehet érzékelni a légzési hangokat és zörejeket, sőt megvan az az előnye is a sztetoszkóppal szemben, hogy a rögzített felvételt az orvos bármikor visszahallgathatja, elküldheti a fájlt más kollégáinak, hogy kikérje azok véleményét is.

Hogy vajon az MP3-lejátszó elterjed-e a jövőben a kórházakban és rendelőkben, mint a sztetoszkópot helyettesítő orvosi eszköz, azt egyelőre nem lehet megjósolni.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 24 napja

Pedig jó ötletnek tűnik, főleg ez, hogy vissza lehet hallgatni, és csereberélni a kollégákkal. Ráadásul nem is olyan hideg mint a sztetoszkóp, és jobb benyomást kelt, ha az orvosok a kórházban sztetoszkóp helyett MP3 lejátszóval rohangálnak nyelvnyújtó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaMonyo profilja