Mp3-lejátszó internettelefonos funkcióval

2005. március 23.
1.7031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A dél-koreai Ezmax egy olyan mp3-lejátszót dobott piacra, amely USB porton keresztül PC-re csatlakoztatva beépített mikrofonja és egy megfelelő szoftver segítségével VOIP internetes telefonálást tesz lehetővé.

Amikor az EZMP4200P elnevezésű készüléket USB 2.0 megoldással rácsatlakoztatjuk a számítógépre, a képernyőn egy lemezikon jelenik meg. Erre rákattintva aktiválhatjuk a VOIP szoftvert, majd meg is lehet kezdeni a telefonálást a zenelejátszó fülhallgatóját, valamint beépített mikrofonját használva ehhez.

Mivel a készülékgyártó nem rendelkezik saját internettelefonos szolgáltatással, a szoftver és a lejátszó segítségével valamely más VoIP cég szolgáltatását igénybe véve telefonálhatunk. A szoftver jelenleg Windows 2000 és XP operációs rendszerű PC-ken használható, a közeljövőben pedig megjelenik egy Mac OS X alapú verziója is.

Az EZMP4200P az internetalapú telefonos funkciótól eltekintve egy szabvány flashmemóriás mp3-lejátszó, amely 256 és 512 MB-os, illetve 1 GB-os kivitelben lesz kapható, májustól Európában is. A legolcsóbb modell ára 150, míg a legdrágábbé 220 dollár körül várható. A 70x24 mm-es, 24 gramm súlyú készülék az mp3, WMA, ASF és Ogg formátumok lejátszását támogatja, és rendelkezik beépített FM rádióval is.

Kapcsolódó linkek:
EZMAX
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Internettelefonos céget vett a Google

Internettelefonos céget vett a Google

legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljaKisember001 profiljamarco profilja