Mozilla Firefox 3: Fürge mint a róka

2008. március 14.
3.6661
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A Mozilla szinte egy időben a Microsoft-al mutatja be böngészőjének újabb változatát.

Elérhető ugyanis a legújabb béta a Firefox 3.0-s verziójából. A benchmark tesztek alapján az új böngésző alaposan faképnél hagyja a mezőny többi tagját, legalábbis ami a sebességét illeti. A Mozilla vezető fejlesztőjének nyilatkozata szerint az új Firefox a legideálisabb választás a Web 2.0-s tartalmak komplexitásához. Ezen kijelentést igazolják az első tapasztalatok a nyílt forráskódú böngészővel kapcsolatban.

A Mozilla böngészője egyre jobb lesz, ahogy követik egymást az újabb és újabb verziók. Jelenleg a 4-es számú béta változat a legfrissebb. A teszterek immár össze is mérték ennek teljesítményét a többi böngészőhöz képest. Egy nem hivatalos eredmény szerint a Firefox 53 százalékkal gyorsabb, mint az Opera 9.5 béta, kétszer olyan gyors, mint az Apple Safari-ja, valamint háromszor gyorsabb a Microsoft Internet Explorer 7-es béta verziójánál. (Ez utóbbi adat azért elgondolkodtató lehet.) A teljesség igénye végett: A tesztet a SunSpider benchmark programmal készítették, és JavaScript tartalmakat vizsgáltak vele. A végleges verzió még várat magára.

A Firefox 3.0 Beta 4 bárki számára letölthető, Windows, Linux, MAC OS X platformokon használható, és 36 nyelven érhető el.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja