Most már biztos, hogy nem fut majd a Windows 2000-en az IE7

2005. június 05.
1.7161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft egyik illetékese blogjában hivatalosan megerősítette a cégnek azon tervét, hogy az Internet Explorer következő generációs verziója nem fut majd a Windows 2000 operációs rendszeren.

A szoftveróriás ezt azzal indokolja, hogy az Internet Explorer 7 bizonyos elemei a Windows XP Service Pack 2-n alapulnak, és elég bonyolult volna függetleníteni őket a frissített operációs rendszertől. Ez azonban a blog fórumán közölt független vélemények szerint kétféle aggályt is fölvet.

Egyfelől például furcsa, hogy miközben a Microsoft 2010-ig "kiterjesztett", vagyis teljes terméktámogatást kínál a Windows 2000-hez, felhasználóit - akik egy korábbi felmérés szerint a teljes Windows-tábor mintegy 17%-át jelentik - öt éven át az addigra már elavulttá váló IE6 használatára kényszeríti.

Persze ez a teljes támogatás csak az érem egyik oldala, ugyanis az is igaz, hogy a Microsoft idén június végétől már nem fogad el kéréseket az operációs rendszerrel kapcsolatos változtatásokra, például új funkciók beépítésére vonatkozóan, ami egyúttal valószínűleg azt is jelenti, hogy a cég ezután nem is nagyon tervez ilyeneket megvalósítani. Többen emellett azt is nehezményezik, hogy az Internet Explorer miért kötődik ilyen szorosan egy operációs rendszerhez, azon belül is annak egy adott verziójához, miközben más böngészőknek általában többféle rendszeren futó verziói is hozzáférhetők.

Az Internet Explorer 7-es verziója béta tesztváltozatban már idén nyáron hozzáférhető lesz. Az új böngésző fejlettebb biztonsági alkalmazásokkal és számos egyéb újdonsággal rendelkezik majd, beleértve például a CSS2 és PNG formátumok támogatását.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaWickedSick profiljaManiac profilja