Mostantól Ubuntu 8.04-el szállítják a Dell Linuxos gépeit

2008. július 19.
1.9681
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Vannak olyan emberek, akiket erőszakkal sem lehetne rávenni, hogy leüljenek egy Microsoft Windows operációs rendszerrel ellátott számítógép elé.

Ők - többek között - különféle Linux disztribúciókat használnak, amelyek közül az egyik legnépszerűbb, és ebből kifolyólag az egyik legelterjedtebb, az Ubuntu. A nagy konfigurációszállító cégek is felismerték ezt az igényt, ezért lehetőséget biztosítanak arra, hogy az aktuális Windows változatok mellett/helyett valamilyen Linuxszal lássák el a gépeiket.

Természetesen a Dellnek is meg vannak a saját változatai, amelyeket mostantól a közkedvelt Ubuntu 8.04-es verziójával szállítanak. Az Ubuntu 8.04, amelyet Hardy Heronnak is neveznek, már április óta elérhető a felhasználók számára, így kicsit furcsának tűnhet, hogy az egyik legnagyobb számítógépeket értékesítő cég még csak most áll rá.

Az indokokat nem kell sokáig keresnünk. A Dell alkalmazottai számos tesztet végeztek az új operációs rendszerrel, hogy minden megfelelően funkcionál-e, és beépítettek támogatásokat különféle dolgokra. Ebbe a halmazba tarozik többek között az ujjlenyomat olvasó, Bluetooth, HDMI és MP3, WMA, WMV formátumok megfelelő működtetése.

Így tehát hamarosan feltűnnek majd a piacokon a 8.04-es Ubuntuval szerelt Dell termékek. Remélhetőleg az itthoni kereskedőknek sem kell már sokáig várni rájuk.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja