Montenegróban betiltották a Facebookot és a YouTube-ot az állami intézményekben

2008. december 28.
2.4271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Meglehetősen "kedves" intézkedéssel kívánt kellemes ünnepeket a montenegrói kormány az állami intézményekben dolgozó alkalmazottainak: betiltották a népszerű Facebook és YouTube internetes szolgáltatásokat.

A korábbi Jugoszláviához tartozó, önállóságát 2006-ban kivívó állam vezetői megelégelték, hogy a dolgozók sokszor munkájuk helyett a népszerű közösségi és videómegosztó oldalakat bújják, amivel hatalmas forgalmat generálnak, ezért hozták ezt a szigorúnak tűnő rendelkezést.

Azok a hivatalnokok, akik megpróbálják elérni a fenti honlapokat, egy "hozzáférés megtagadva" felirattal szembesülnek. A kormányszóvivő kijelentette, hogy az intézkedéstől a kormányzati irodák hálózati forgalmának helyreállását és a terhelés csökkenését várják. Emellett a fejesek összeállítottak egy listát a "potenciálisan veszélyes" és olyan oldalakról, amelyek látogatása nagy adatmozgással jár, majd a legtöbbjüket szintén letiltották.

Montenegrónak körülbelül 650 ezer lakosa van, amelynek több mint 40%-a tekinthető rendszeres internetezőnek, míg néhány évvel ezelőtt ez a szám 10% alatt volt. A Facebookra nagyjából 14 ezren regisztráltak, és ezzel párhuzamosan a YouTube népszerűsége is folyamatosan növekszik.

A hír talán kissé elüt a GCO tematikájától, de néha nem árt kitekinteni a nagyvilágba, és most legalább néhányan elégedetten sóhajthatunk fel, hogy nem mondhatjuk magunkat montenegrói állami foglalkoztatottnak - mert mihez is kezdenénk a napi betevő mozgókép adagunk nélkül.

(A képen Podgorica, az ország fővárosa látható madártávlatból.)
1 hozzászólás

Lac

16 éve, 7 hónapja és 18 napja

Egy részről jogosnak találom, más részről... úgy is. Ha belegondolunk, dolgozni járnak be az emberek, nem azért, hogy videókat lessenek. Részemről egyetértek velük.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljamarco profilja