Molyneux: élvezzétek a független érát, mert nem tart örökké

2014. március 25.
1.4581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
IAppearMissing profilja, adatai
IAppearMissing
Peter Molyneux nevét remélhetőleg senkinek sem kell bemutatnunk, a veterán játékdizájnernek ugyanis olyan világhírű klasszikusokat köszönhetünk, mint a Populus, a Black & White vagy épp a Fable-sorozat.
 

A CVG magazinnal készült legfrissebb interjújában Molyneux a független fejlesztőcsapatok múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélt. A '80-as években játékfejlesztés egyet jelentett azzal, hogy néhány megszállott otthon, a hálószoba sötétjében nekiállt kódolni. A legendás dizájnert erre az időszakra emlékezteti a mostani független éra is, figyelmeztet azonban, hogy ez az állapot nem maradandó.

Ezek a dolgok ciklikusak. Azt tanácsolom tehát, hogy élvezzétek ki, amíg tart.

Molyneux szerint a sikeres csapatok előbb-utóbb behódolnak az őket folyamatosan ostromló befektetőknek, onnantól kezdve pedig lényegében megszűnnek függetlennek lenni, minden kezdődhet előröl.

A '80-as években bárki csinálhatott sikeres játékot, nem volt hatalmas költségvetés, se félelem, se nyomás. Aztán jöttek a milliós költségvetésű címek, megindult a versengés, ahol a kreativitás háttérbe szorult.

A mester egyébként rendkívül boldog, hogy ismét független fejlesztőként tevékenykedhet, ez ugyanis lehetőséget biztosít arra, hogy legvadabb ötleteit is félelmek és korlátozások nélkül valósíthassa meg.
3 hozzászólás

Vendég

6 éve, 4 hónapja és 3 napja

De hát pont ezt mondja, hogy ciklikus! Az üzenet a jelenlegi független fejlesztőknek szól.

válasz erre

totyak

6 éve, 4 hónapja és 3 napja

Szerintem Molyneux téved. Egyrészt virágkorukat élik mostanában a független kis csapatok, másrészt pedig, ha be is kebelezi őket egy nagy cég, akkor rögtön a helyére lép két másik.

válasz erre

wegh

6 éve, 4 hónapja és 3 napja

mostanában egyre több nyilatkozatot látni tőle remélem közbe azért készül az istenszimulátor is

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt