MOICE: Office 2007 szintű védelem az Office 2003-nak

2007. május 11.
1.8541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft számára igen fontos a cég biztonságtechnikai arculatának javítása, így az ingyenesen elérhető MOICE (Microsoft Office Isolated Conversion Environment) szoftverrésszel a legfrissebb irodai programcsalád védelmi rendszerét az Office 2003 felhasználók számára is elérhetővé teszi.

A MOICE lényege, hogy a .doc, .xls, .ppt kiterjesztésű dokumentumok trükkösen megformázott változatai ellen vértezi fel a gépet, így a jövőben nem lehetne ilyen módszerekkel feltörni a gép védelmét, és idegen kódokat futtatni a felhasználó tudomása nélkül.

Ezt a megoldást a Microsoft már beépítette az Office 2007-ben, ám a vállalat legfontosabb bevételi forrásaként számon tartott irodai programcsomag esetében mindig lassan követik egymást a frissítések, így több millió felhasználó valószínűsíthetően még sokáig a 2003-as változatot fogja majd használni. Az Office 2003 sérülékenységét jól mutatja, hogy a Microsoft tavaly január óta 20 biztonsági figyelmeztetést adott ki a programcsomaghoz, az Office 2007 esetében ez a szám mindössze kettő. A MOICE megjelenését erre a hétre ütemezték, de a nemzeti nyelvű változatoknál kisebb hibákat találtak, ezek kijavítása után válik letölthetővé az eszköz amely az időközben vírusirtásban is érdekeltté váló, teljes jogú biztonságtechnikai céggé váló Microsoft számára fontos esemény, így inkább kis késéssel egy hibátlan verziót adnak ki.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljamarco profilja