Módosítottak az USB Type-C követelményein

2016. április 15.
3.1411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az új USB szabványok viszonylag nagy visszhanggal debütáltak és nagyon sok gyártó rövid időn belül építette be őket a termékeibe, ugyanakkor az egységességgel komoly gondok adódtak.

Több helyről lehetett ugyanis hallani, hogy bizonyos kábelek és csatlakozók nem azt a teljesítményt kínálják, mint amit a szabvány ígért. Így az eszközök között papíron ezen a téren nem lett volna különbség, a használat közben azonban mégis hátrányban voltak a felhasználók.

A további problémák kivédésére az USB 3.0 Promoter Group egy új hitelesítési protokollt vezetett be, mely nem csak a teljesítmény miatt fontos. A fejlesztők szerint a gyenge kábelek akár tűzveszélyt, adatveszteséget és akár adatlopást is eredményezhetnek, így továbbra is érdemes megbízható gyártótól vásárolni az ilyen kiegészítőket.
6 hozzászólás

Fáraó

4 éve, 3 hónapja és 16 napja

Én úgy cserélgetem a micro usb kábeleket mint más az alsógatyát
Folyton tönkre megy, ki-be húzgálás, ráfekszem a telóra miközben be van dugva a telóba, a lakásba 3 helyen van telefon töltő ez mind mind másik usb kábel, plusz az autós töltők..

Mivel ezt a nagy madzag igényt nem győzném több ezres minőségi kábelekkel, így marad a 2-300 Ft-os ebay-es alternatíva. Bár már próbálok abból is minőségibbet venni Hátha úgy tovább bírja

válasz erre

WarriorAutobot

4 éve, 3 hónapja és 18 napja

Én azokat az USB kábeleket szoktam használni amit a cuccokhoz kapok.
Nagyon ritka hogy külön vennem kellene.

válasz erre

kpal

4 éve, 3 hónapja és 18 napja

Volt olyan ,hogy kábelt felcseréltek benne az olcsó kínai gyártmányban és tönkretette a drága készüléket.

válasz erre

Ravor

4 éve, 3 hónapja és 18 napja

Amúgy is elég ritkán fordul elő, hogy usb kábelt kelljen vennem, de legalább most megreformálták ezt is

válasz erre

totyak

4 éve, 3 hónapja és 18 napja

A gyenge kábel itt olcsó kábelt jelent. Szerintem ez az érvelés nevetséges. Bármilyen elektronikai eszközt veszek, ahhoz biztos, hogy nem több ezres usb kábelt kapok, csak valami olcsó vackot, mégsem gyulladt ki egy sem, meg adatot sem vesztettem. Talán életemben nem vettem még usb kábelt, mert annyi van itthon a különféle eszközökhöz, hogy nincs rá szükség.

válasz erre

Santonio

4 éve, 3 hónapja és 18 napja

Eddig sem vettem gagyit (pl Hama-t sem pedig az már üti a szintet legtöbbször), ezután sem fogok. Jó hogy legalább már szabályozták, bár jobb lett volna a csatlakozó megjelenése előtt.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljaTMate2020 profiljaBvektor profilja5t3v3nk3 profiljamarco profiljagery1113 profiljaSándorkolbász profilja