Modern integrált grafikus chipek Intel gépekbe az Nvidiától

2007. szeptember 25.
1.6901
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az integrált grafikai megoldások iránti igény robbanásszerűen nő, ám kiszolgálását a gyengécske kínálat akadályozza, ezen kíván változtatni az Nvidia.

Az Nvidia már eddig is bizonyított ezen a téren, ám megoldásai főként az AMD processzorokra épülő gépekre szorítkoztak. A kereslet pedig óriási az ilyen alaplapi chipekbe integrált olcsó megoldások iránt. A minimális hardverköltség miatt az ilyen chipkészletek alig néhány dollárral drágábbak, de feleslegessé teszik a külön grafikus kártyát. Azaz, hogy inkább csak tennék, mivel jelenleg minőségük messze elmarad a kártyás megoldásokétól.

Sokszor a modern nagy felbontású megjelenítőket egyszerűen nem képesek kezelni, és talán nem is az a gond, hogy FPS játékoknál éppen hogy elfutnak, hanem a sok kívánnivalót hagyó képminőség. Ezen a helyzeten maga az Intel is szándékozik javítani új G35-ös lapkáival, ám az Nvidia igazi nagymenő a szektorban.

Az elemzők szerint a vállalat számára gyerekjáték a technikai paraméterek teljesítése, hiszen minden szükséges technológia rendelkezésükre áll. Ezt bizonyítja, hogy az AMD gépek lapkakészletének piacán 62 százalékos részesedéssel vannak jelen, ám az Intel rendszerek esetében ez megdöbbentően alacsony, mindössze 1 százalék. Van tehát hová növekednie az Nvidiának ezen a piacon. A nemsokára megjelenő GeForce 7150, 7100 és 7050 chipek támogatják az Intel asztali PC processzorait, köztük a Core 2, a Pentium és a Celeron modelleket, sőt a november 12-én bemutatkozó Penryn kódnevű központi egységet is.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja