Moddereknek sikerült megoldaniuk, hogy a PS2-es játékok PS4-en is játszhatók legyenek

2018. január 23.
4.2841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Izgalmas részleteket közölt a PS4 egyik újonnan kicsikart, egyelőre még messze nem hivatalos képességéről a spanyol Elotrolado magazin, akik arról írtak, hogy néhány ottani moddernek sikerült megalkotnia egy eszközt, amivel a PS2-es játékokkal is elboldogul a PS4.
Advertisement

A lap rögtön két modder csapatot is megnevezett, akik eredményt értek el a témában, így elsőként a cfwprophet csapatát, akik egyelőre nem kívántak megerősítéssel élni, másodikként pedig egy Flatz nevű moddert, aki a Twitteren büszkén számolt be arról, hogy az általa készített PS2 Pub Gen nevű programmal PS4 alatt játszott olyan PS2-es klasszikusokkal, mint a Shinobi vagy a Klonoa 2 - mindezt csak úgy, hogy betette a lemezt, elindította a programot, és minden működött.

Mielőtt bárki elkezdene kutakodni az eszközök után, bár hiába működőképesek, használatuk szembemegy a Sony szabályaival, ezáltal súlyos kihágást követhetünk el használatukkal, amiért büntetést is kaphatunk, így mindenki csak saját felelősségre járjon utána alaposabban a dolognak.

A Sony egyelőre nem reagált a modderek eredményére, de rengetegen örülnének neki, ha legalább a PS2-es játékok esetében engedélyeznék azt, hogy a PS4 probléma nélkül lejátszhassa régi korongjainkat.
7 hozzászólás

totyak

6 éve, 8 hónapja és 6 napja

Ha kihúzza a netkábelt, amíg játszik, szerintem észre sem veszi a Sony, hogy mi történt. Bár igazából sok értelmét nem látom PS4-en PS2 játékokkal játszani. PS2 konzolt már olcsón lehet kapni, autentikus élményt ad. Amúgy igen, Sony is engedhetné a PS2 kompatibilitást, PS3 is tud PS1 lemezeket olvasni.

válasz erre

RyutheStaR

6 éve, 8 hónapja és 6 napja

Tuti nem fognak ilyenbe belemenni a Sonynál...elvégre nem véletlen találták ki, hogy PS Storeban megvásárolhassunk pár PS2-es classic játékot amiket leemulál a gépünk, ráadásul trófeatámogatást is kaptak! mosolygó smiley

válasz erre

WarriorAutobot

6 éve, 8 hónapja és 6 napja

Én meg vigyázok a garanciára, de vannak akik jobb dologgal foglalatoskodnak.
Na ők azok. röhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 8 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

Patrik94

6 éve, 8 hónapja és 6 napja

Sony megvehetné hogy official legyen. mosolygó smiley

válasz erre

kylx

6 éve, 8 hónapja és 6 napja

Ez hatalmas eredmény... na de mekkora lenne, ha PS4 játékokat futtatna PS2-n!

válasz erre

fighterlaci

6 éve, 8 hónapja és 6 napja

Az úgy elég komoly! meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja