Mobiltelefonos zeneletöltő technológiát venne a Microsoft

2007. november 14.
1.8391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft bejelentette, hogy meg kívánja vásárolni a több mobilszolgáltatóval is szerződésben álló, zeneletöltési technológiát biztosító Musiwave céget.

A jelenleg az Openwave érdekeltségébe tartozó Musiwave olyan mobilszolgáltatók zeneletöltéseihez biztosít technológiai hátteret, mint a T-Mobile, az O2, a Vodafone, az Orange, a Telus, a Telefonica és a Virgin Mobile. A vállalat emellett a lemezkiadókkal is igen jó kapcsolatokat ápol, így ideális zsákmány lehet a szolgáltatói szektorban terjeszkedő Microsoft számára. A szoftverkonszern azt tervezi, hogy a Musiwave technológiáját integrálja a Windows Mobile platformba, az online Windows Live-ba, illetve a Zune lejátszóhoz kapcsolódó megoldásokba is. Ugyanakkor továbbra is lehetővé tennék a Musiwave működését nem Windows Mobile-alapú készülékeken is, és a felvásárolt cég székhelye is megmaradna Párizsban.

Az üzlet részleteiről, így az árról egyelőre nem láttak napvilágot információk. A mobilcégek közül az utóbbi hetekben a Nokia és a Sony Ericsson is bejelentették, hogy saját zeneáruházat nyitnak, és persze az Apple iPhone is előtérbe helyezte a mobiltelefonok zenehallgatási funkcióját.
1 hozzászólás

kpal

9 éve, 2 hónapja és 3 napja

Mára mindenütt van valamilyen letöltő ami jó estben Free.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja