Mobilprocesszorok érkezését jelentette be az Intel

2008. február 05.
1.8211
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Az Intel tegnap fedte föl legújabb, mobil eszközökbe szánt processzorainak kilétét.

A Silverthorne processorok még az idén révbe érnek, és - méretüknek megfelelően - az alsóbb teljesítménykategóriában készülnek hódítani. Megjelenésük mérdfölkő lehet a mobil számítástechnika történetében, mivel ezzel olyan processzor lát majd napvilágot, amely olcsón előállítható, meglehetősen kicsi, keveset fogyaszt, teljesítménye viszont megfelelő ahhoz, hogy új perspektívákat nyisson a mobil eszközök világában.

Az igazi újdonságot az jelenti, hogy ez lesz az első olyan termékcsalád az Inteltől, amely kifejezetten a kisméretű számítógépekhez készül, és nem pedig valamely notebook-ba szánt verzió portable verziója lesz. A processzorok 45 nanométeres gyártástechnológiai eljárással készülnek, és ha a rokonait szeretnénk megtalálni az Intel családfáján, akkor meglepő mód egész 1995-ig kellene visszamennünk a cég történetében, ugyanis az ekkor bemutatkozott Pentium Pro volt az utolsó olyan processzor, amely az in-order működési elven ketyegett, azaz egy időben mindössze egy utasítás elvégzésére voltak képesek szemben az utódokkal, melyek az out of order elven működve egyszerre több szálon végezték a műveleteket.

Mobilprocesszorok érkezését jelentette be az Intel - 2. kép

Félreértés ne essék, a Silverthorne nem lesz egyműveletes, (kétműveletes lesz) de lényegesen csekélyebb képességekkel bír majd, mint bármely mai Intel processzor. 2GHz környékén működnek majd, érkezésük egyenlőre bizonytalan.
1 hozzászólás

Dante576

17 éve, 6 hónapja és 15 napja

Nem rossz dolog ez a kis fajta chip,de a teljesítménye nem valami meggyőző!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaGargameth profiljaKisember001 profilja