Mint PlayStation Portable: Az új sztár japánban

2008. március 07.
1.6611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Új szín, újabb vásárlási láz.

A japánok rögtön ugranak az új ruhába öltöztetett konzolokra. Amint kijön a gyártósorokról egy újabb színvariáns a kedvenc játékszerükből és megpillantják a boltok polcain, azonnal kosárba pakolják. A japán, heti, hardver eladási lista képlékeny. Soha nem tudni előre, hogy vajon a Nintendo fog-e ismét aratni, vagy a Sony megtöri a dominanciát. Ha a PlayStation 3-mal nem is, de népszerű marokkonzollal képes időnként kordában tartani a Nintendo fölényt.

Ez történt legutóbb is. A Sony amint kihozta a Mint Green PlayStation Portable-t, az máris maga mögé utasított minden mást az elmúlt héten, persze nem csak ebből a színből fogyott, ám képes volt szignifikáns forgalom növekedést indukálni. A nintendo Wii ezúttal csak a második, a DS pedig a harmadik helyre volt elegendő. A PlayStation 3 siralmasan szerepelt, oly annyira, hogy a PlayStation 2 majdhogy nem beérte a HD csodát. Az Xbox 360 ezúttal is csak sereghajtó pozícióban tetszeleg a japán piacon.

A japánoknak ezúttal semmi különösebb okuk nem volt a nagy bevásárlásra, de az új szín elégnek bizonyult ahhoz, hogy legyűrje a Nintendo két szuper sztárját. 73,706 darab PlayStation Portable került a kosarakba, ami majdnem 10 ezer darabbal nagyobb fogyást eredményezett a második helyen végző Nintendo Wii-nél.

1. PlayStation Portable: 73,706
2. Nintendo Wii: 64,535
3. Nintendo DS: 51,922
4. PlayStation 3: 13,520
5. PlayStation 2: 10,986
6. Xbox 360: 2282
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

És a Sony ezzel a kis változtatással sokat dobott az eladásokon, sikerült a veretlennek hitt Wii-t legyűrni. Gratula mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja