Miniatűr Hitachi merevlemezes meghajtók

2004. február 26.
1.3681
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Hitachi Global Storage Technologies új, mini merevlemezes meghajtókat vezetett be.

A vállalat még ezen a héten piacra dobja az 1 hüvelykes "Microdrive" ("mikrómeghajtó") új változatát, amely közvetlenül beépíthető olyan kézi eszközökbe, mint a digitális zene lejátszók. Az új meghajtó úgy kezelhető, azaz úgy helyezhető be és vehető ki egy kézi eszközből, mint egy flash memória kártya, de digitális kamerába is bedugaszolható és kivehető.

A Hitachi olyan "mikró-meghajtó" változaton is dolgoznak, amely teljesen beágyazott és nem mozgatható.

A merevlemezes meghajtók egyre nagyobb szerepet játszanak a közhasználatú szórakoztató elektronikai eszközökben, például olyanokban, mint a digitális videó rögzítő. Az élő programok könnyen rögzíthetők és tárolhatók. A kis méretű meghajtók a digitális zenelejátszóknak is egyre fontosabb komponensei.

A Hitachi 4 GB-os mikró-meghajtót az Apple Computer már használja az új iPod Mini kézi eszközben. Bár a mikró-meghajtót mozgathatónak tervezték, az iPod nem kapja meg ennek a jellemzőnek az előnyét. A beágyazott meghajtó a gyártóknak sokkal nagyobb rugalmasságot biztosít.

A Cornice cég 1,5 GB-os és 2,0 GB-os beágyazott meghajtókat gyárt, amelyek beépíthetők a közhasználatú elektronikai termékekbe (pl.: Thomson eszközök). A GS Magicstor és a Toshiba szintén fejleszt és gyárt kisméretű meghajtókat.

Kapcsolódó linkek:
Hitachi Corporation
2 hozzászólás

rDAVE

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Marduk írta:
Érdekesen nézhet ki élőben.
Az biztos, de kár a Hitachiért... Ez is beolvadt már és a Maxtort is sajnálom.

válasz erre

Marduk

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Érdekesen nézhet ki élőben.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljaManiac profiljamarco profilja