Minden tizedik ember az interneten vásárol

2005. október 26.
2.0181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Több mint 627 millió ember vásárolt már interneten a világon, leggyakrabban könyvek, dvd-k és repülőjegyek kelnek el a neten - állapítja meg az ACNielsen, piackutató és információs vállalat globális kutatása az online kereskedelemről.

A válaszok alapján első helyre a könyv került: a megkérdezettek közül több mint 212 millióan nevezték meg a könyvet a legutóbb vett három termék vagy szolgáltatás között. Több mint 135 millió ember szerzett be már a neten keresztül DVD-t vagy videojátékot és mintegy 135 millióan jutottak repülőjegyhez.

Ezt követi 128 millióval a ruházati cikk a cipővel együtt. Meghaladja a 112 milliót azoknak száma, akik zene vagy CD letöltéséért fizettek, a 106 milliót pedig azoké, akik háztartási elektromos készüléket vettek.

Számítógépes hardvert közel 98 millióan szereztek be interneten, és 86 milliónál többen foglaltak szállodát vagy üdülést.

A felmérés szerint Európában és Észak-Amerikában legnagyobb az online vásárlók száma, és a toplistát Németország vezeti Ausztria, valamint Nagy-Britannia előtt. Ezekben az országokban az internet-használók legalább 95 százaléka vett a világhálón legalább egyszer valamit.

Figyelemre méltónak nevezi az összeállítás, hogy az interneten vásárló britek és németek kétharmada a megkérdezés előtti hónap során is használta ezt a beszerzési lehetőséget.

Az európai online vásárlók átlagosan ötször vettek valamit egy hónap alatt, szemben az észak-amerikai havi 4-es gyakorisággal.
1 hozzászólás

Tardief88

11 éve, 7 hónapja és 16 napja

Manapság már Nehéz lenne dolgokat beszerezni az internet segítsége nélkül. Számomra különösen, mivel nincs egy darab elektorinai alkatrészeklet árúsító bolt sem a környéken.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljaBotyi profiljaKisember001 profiljamarco profiljatotyak profilja