Minden idők leggyorsabb Mac modellje

2008. január 15.
1.9911
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Apple bemutatta a professzionális kreatív felhasználók számára tervezett, az elődjénél akár kétszer gyorsabb Mac Pro munkaállomás legújabb változatát, mely már 8 processzormagot tartalmaz minden konfigurációban és teljesen új architektúrára épül.

Az új Mac Pro két 45 nanométeres technológiával készülő négymagos Intel Xeon processzort tartalmaz, melyek akár 3,2 GHz órajelen is üzemelnek. Az új grafikus vezérlőknek és az akár 4 TB beépített tárnak köszönhetően, ideális megoldást kínálnak 3D tervezők és tudományos kutatók számára is.

?Az új Mac Pro a valaha gyártott leggyorsabb Mac? ? mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termékmarketingért felelős alelnöke. ?A nyolcmagos, 3,2 GHz-es Xeon megoldásnak, az 1600 MHz-es előoldali- és 800 MHz-es memóriabusznak köszönhetően az új Mac Pro az elérhető leggyorsabb Intel Xeon architektúrát kínálja.?

Az új Mac Pro a legújabb, négymagos, 45 nm-es technológiával készülő Intel Xeon 5400 processzorok akár 3,2 GHz-es változatait tartalmazza, az átütő teljesítmény és a gazdaságosság érdekében egyenként 12 MB másodszintű gyorsítótárral. A nagy sávszélességű hardver architektúrának, a két 1600 MHz-es független előoldali busznak, valamint a 32 GB 800 MHz-es DDR2 ECC FB-DIMM tárnak köszönhetően az új Mac Pro akár 61 %-os teljesítmény-növekedést is képes felmutatni.

Minden új Mac Pro alapkiépítésben az ATI Radeon HD 2600 XT grafikus vezérlőt tartalmazza 256 MB videó tárral. Az új Mac Pro a videó vezérlő számára PCI Express 2.0 illesztővel van felszerelve, mely az előző generáció grafikus teljesítményének kétszeresét is elérhetővé teszi. Emellett olyan kártyákat támogat, mint az 512 MB tárral felszerelt NVIDIA GeForce 8800 GT, vagy az 1,5 GB-os NVIDIA Quadro FX 5600 kártya, 3D sztereó kapuval. A négy grafikus vezérlő befogadására is képes új Mac Pro, nyolc 30"-es Apple Cinema HD Display képernyő meghajtására is képes.

Az új Mac Pro ezen felül miden idők legjobban bővíthető Mac modellje. Négy belső bővítőhelyet tartalmaz közvetlenül csatolt Serial ATA meghajtók könnyű beépítése érdekében, valamint akár két Apple SuperDrive meghajtót. Négy, egyenként 1 TB merevlemez befogadására is képes; vagy az opcionális 15000 rpm fordulatszámú SAS meghajtókkal akár 250 MB/s RAID 5 teljesítményre is képes az új Mac Pro RAID kártyának köszönhetően. A külső csatlakozási lehetőségeket öt USB 2.0, két FireWire 400, két FireWire 800, optikai és analóg hang be- és kimenet, 2 Gigabit Ethernet kapu, valamint egy fejhallgató-csatlakozó biztosítják.

Minden új Mac Pro az Apple Mac OS X operációs rendszerének hatodik kiadásával, a 10.5 Leopard rendszerrel kerül forgalomba, mely több mint 300 új szolgáltatást kínál ? köztük a Stacks funkcióval kiegészített új Finder programot, a QuickLook technológiát, az egy időben végzett feladatok praktikus különválasztására alkalmas Spaces funkciót, valamint a kényelmes és biztonságos adatmentést lehetővé tevő Time Machine szolgáltatást. A többmagos processzorokat támogató és továbbfejlesztett ütemezőt tartalmazó Leopard rendszer tökéletes alapszoftver az új Mac Pro számára, lehetővé teszi az új architektúra teljesítményének tökéletes kihasználását.

Az új Mac Pro különlegesen vékony Apple alumínium billentyűzettel kerül forgalomba, de a beépített Bluetooth 2.0+EDR illesztő lehetővé teszi a kábelrengeteg csökkentését az Apple Wireless Keyboard és Apple Wireless Mouse használatával.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja