Minden eszközzel kompatibilis kontrollert tervez a Google

2019. március 10.
7.3081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Nem titok mostanra, hogy a Google is igyekszik kivenni egy szeletet a gaming piac tortájából, hiszen már jelentkeztek a Project Stream nevezetű streaming felületükkel, melyen például már Assassin's Creed Odyssey-zni is lehet.
 

Most egy olyan szabadalomterv került közszemlére, amelyen a cég egy kontrollerét láthatjuk, ami gyakorlatilag teljesen megegyezik külcsínre a jól ismert vezérlőkkel, mindössze annyi a különbség, hogy ott virít rajta egy Google Assistant ikon, aminek funkciójában azért bőven lehet potenciál.

Ami viszont igazán érdekes, az a szabadalomhoz társított szöveg. Ebből ugyanis fény derül rá, hogy a cég a kontrollert több készülékkel is kompatibilissá tenné, így akár tévéhez, PC-hez, tablethez és mobiltelefonhoz is alkalmas lehet. Továbbá a Google szeretné, ha a kontrollerre érkeznének értesítések a felhőalapú játékoktól, a felhasználó pedig dönthet, hogy mely készülékről válaszoljon egy ilyen értesítésre.

Ezenfelül azt is megtudtuk a szöveg által, hogy egy kontrollerben több profilt és játékadatot (például mentést) is tárolhatnak a felhasználók, így kvázi a Google kontroller szolgálna belépőkulcsként a fontosabb adatokhoz.

Minden eszközzel kompatibilis kontrollert tervez a Google - 2. kép

5 hozzászólás

totyak

2 éve, 10 hónapja

Elvileg, ha van konzolod, annak a kontrollerét lehet használni PC-hez, nem? PS3 vezérlőhöz vettem valami olcsó, kínai, USB-s vackot és simán felismeri a PC.

válasz erre

WarriorAutobot

2 éve, 10 hónapja

Kb. mint az OUYA.
Vagyis kényelmetlenül fest és rusnya is...

válasz erre

petrovicsz

2 éve, 10 hónapja

Rettenet rusnya. Sírok.

válasz erre

VaPe

2 éve, 10 hónapja

Érdekes koncepció, mobilhoz, tablethez el tudom képzelni, de a PC-m mellé le nem tenném.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 10 hónapja és 1 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja