Miért nem népszerű a Vista?

2008. február 06.
1.7071
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Miért rühelli a felhasználók jó része a Vista-t? Meglehetősen összetett választ kapunk, ha megpróbálunk választ kapni a kérdésre.

Minden esetre az InfoWorld kezdeményezése, amely az XP licenszek árusításának befagyasztása elleni aláírásgyűjtés, és a kezdeményezéshez csatlakozó több tízezer ember azért valamit sejtetni enged a Vista iránt érzett ellenszenvből. Service Pack ide, vagy oda, valószínüleg a Windows XP lelépése sem teszi majd népszerűbbé a közutálatnak örvendő Vista-t.

Az anti-Vista hangulat gyökere egyértelműen a Microsoft népszerűtlenségéből eredeztethető. Látszólag hiába a legnépszerűbb szoftvergyártó, talán soha nem lesz igazán kedvelt, köszönhetően a cég piaci stratégiájának, amelynek - valljuk meg - voltak megkérdőjelezhető lépései a fair play szempontjából, de az operációs rendszereik instabilitása (tisztelet a kivételnek) sem fogja megszerettetni a céget az emberekkel. Ezek tehát érzelmi okok, de jó ideje léteznek már, s mégis akkor hogyan lehet, hogy sok felhasználó az XP-ért könyörög az átkozott Vista helyett?

A másik oldala a dolognak, hogy a Vista túl előremutató ahhoz, hogy mindenhol szükség legyen rá. A legtöbb munkaállomáson, a legtöbb otthoni gépen tökéletesen megteszi az XP is, ráadásul olcsóbb, kiforottabb, kevésbé gépigényes. Ezek talán a legfontosabb szempontok az átlagfelhasználó szempontjából, s mivel ezek terén az XP jobbnak bizonyul, így egyértelmű, hogy még mindig van létjogosultsága a Vista mellett.
1 hozzászólás

Dante576

17 éve, 6 hónapja és 15 napja

Én is az XP-t részesítem előnyben!Vista nekem nem tetszik,sok a hibája!!!nyelvnyújtó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja