Miért kell új alaplap az új generációs Intelhez?

2017. október 07.
5.0211
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
murzil profilja, adatai
murzil
Kicsit visszásnak tűnik az Intel legújabb fejlesztése, mivel a Coffee Lake processzorcsaládhoz mindenképpen új alaplapot kell vásárolni, hiába maradt az LGA1151-es foglalat.

Azaz ha nemrégen vettél egy Z270-es alaplapot, de szeretnél újabb processszort, máris cserélhetsz alaplapot is. Bár a funkcióik tekintetében úgy tűnik megegyezik a Z270 és Z370 (nincsenek extra PCIe sávok, USB portok, vagy bármi más újdonság), néhány frissített mikrokód van, amit csak a Coffee Lake széria ismer fel.

A 8. generációs architektúrának módosították az energiaigényét, így egy új 300-as chipset szükséges hozzá (jelenleg ezt csak a Z370-es sorozat képviseli). 2015-ben indult a Skylake procikkal a Z170, majd érkezett a Z270, de úgy tűnik ezekre már nem nagyon kell gondolni új PC építésekor, hiszen már ki is jött a Z370 chipset. Kicsit szomorú a helyzet, a gyors fejlesztések miatt, (szinte) lehetetlen hosszabb távra gépet építeni.
8 hozzászólás

WarriorAutobot

7 éve, 10 napja

Igen ez most annak szívás aki olyat vesz amit nem tud fejleszteni, de én most gép fejlesztést vagy 5 évig nem fogok megtenni mert most költöttem rá rendesen a közelmúltban.

válasz erre

totyak

7 éve, 11 napja

Én nem hinném, hogy ez az Intel miatt lenne, inkább az alaplap gyártók miatt. Az új procit akkor is megveszik, ha belemegy egy 10 éves lapba, de lapot nyilván nem venne senki gépújításkor, ha a régibe belemegy az új proci. Nyilván az Intel is tud a dologról, de szerintem sok köze nincs hozzá.

Mindenesetre kibabráltak azokkal, akik nem tudnak most új procit, meg alaplapot venni, hanem csak egy előző generációs, mert gyakorlatilag olyat kell venniük, amit később biztosan nem tudnak fejleszteni.

válasz erre

kpal

7 éve, 12 napja

Nekem még pl x58 i7 van kb 9éves eddig csak vga csere volt 2x. A következő i7 megjelenése után leváltom ezt és újabb hosszú évekre le van tudva a nagyja .

válasz erre

Bvektor

7 éve, 12 napja

Zavaró ez a dolog, de őszintén szólva ha valakinek annyira számít a teljesítmény, hogy a 7700K-t fejlesztené akkor az úgyis megoldja. Az alaplapokat is ugyanúgy el lehet adni, szerintem kombóban még könnyebb is. Persze, azt is meg kell toldani még egy kicsit, hogy új legyen de ha valaki mindig a legjobbat akarja annak ára van. Lehet csak azért nem vagyok annyira felháborodva mert nem vagyok érintett.
Az AMDvel való több évre előre jóslásokat pedig szerintem hagyjuk. Persze az AM3(+) is sokáig volt támogatott de nem is tudtak olyan procit tenni bele hogy megérje fejleszteni. Meg azért megcsinálni egy olyan chipsetet ami 4 évet kibír... Ennél kicsit gyorsabban fejlődik az informatika. Az alapötlet támogatandó, de félek, hogy ára lesz ennek.

válasz erre

Hentes

7 éve, 12 napja

Akármivel is magyarázza az Intel, ez gusztustalan lehúzás.

válasz erre

Mit miért kell? Azért hogy ne halljon éhen az intel...Nagyon jól tudják aki game-er ugyis meg fogja venni az új cpu-t amivel együtt új alaplapot is kell.... Amibe ha később akarsz venni cpu-t már megint új lap kell....
Most 2017-van AMD AM4 már most tudni 2020-ig támogatják tehát a 2 év múlva érkező csúcs amd proci ugyanúgy jó lesz bele...

válasz erre

VaPe

7 éve, 12 napja

Ez egyre gázabb. Miért nem lehet csak chipsetet cserélni és kész? meglepett smiley Gyártják a sok selejtet bakker.

válasz erre

zender

7 éve, 12 napja

Na igen, ez egy rohadt töketlen lépés amúgy tőlük.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
fighterlaci profiljaXTomiX0029 profiljaManiac profilja