Midway Europe: Mostantól Tradewest Games

2009. augusztus 21.
1.9101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Midway amerikai divízióinak tetemes része már a Warner Bros.

fennhatósága alatt folytatja munkásságát, többek között a Mortal Kombat 9 kódnéven futó projekten. A Midway európai, brit és francia szárnya a közelmúltban szintén felvásárlóra talált a korábbi vezető, Martin Spiess személyében, így ezek az irodák fennmaradtak, viszont mostantól Tradewest Games néven folytatják tevékenységüket. A patinás név szintén Martin Spiess kezében landolt egy tranzakciót követően.

A Tradewest Games (1986-1994) korábban egy amerikai illetőségű játékkiadó volt, amely olyan címeket segített piacra a megboldogult nyolcvanas, kilencvenes években, mint a Battletoads, vagy a legendás utcai beat'm'up, a Double Dragon. Martin Spiess nyilatkozatából kiderült, hogy a Midway Europe felvásárlását (Spiess Media Holding UG), a brit, valamint a francia irodák egyesítését és átnevezését követően megmaradnak a kaptafánál és teljes értékű, európai kiadóként fognak funkcionálni a jövőben, kihasználva a nagy nevek által eddig
szerzett kapcsolataikat.

A Tradewest Games elnevezés szintén a Midway tulajdonában volt, miután a megszűnését követően azt a Midway és Williams brand-eket is birtokló WMS industries vásárolta fel, majd nevezte át Williams Entertainment-é, ezzel beléphetett a játékpiacra. Később (1996), amikor a WMS már nem volt érdekelt a videojáték iparban, a Williams Entertainment nevet a Midway Home Entertainment zászló alá vitték, így lett a Tradewest Games végül a Midway tulajdona és éledt újjá az egykori kiadó a régi nevén. Csavaros sztori, de csak így lehet teljes a kép.
nincs még hozzászólás

 
Minden hír, videó és cikk
gamescom 2009
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja