Microsoft-Yahoo fúzió: Döntés szerdán

2008. május 02.
1.5781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Jövő héten szerdán összeül a Microsoft igazgatótanácsa.
 

A téma még mindig (vagy már megint) a Yahoo felvásárlásának ügye. Tudvalevő, hogy az előző héttel lejárt a határidő, ameddig választ vártak a vételi ajánlat ügyében, a jelek szerint azonban a Yahoo nem reagált érdemben a csekély 44.6 milliárd dolláros ajánlatra. Az ok egyszerű: Még az ajánlattevő nagyvonalúnak gondolja a részvényenként felajánlott összeget, addig a célkeresztbe került Yahoo kevesli azt.

A Wall Street Journal, mely az ügyben döntő tanácskozás hírét elhintette, nem nevezte meg ugyan a hírforrást, gyaníthatóan azért igaz a dolog. Ez pedig azt is jelenti, hogy pont kerülhet az ügy végére, a Microsoft eldöntheti, hogy felhagy a vásárlás tervével, avagy más úton próbál többségi tulajdont szerezni, azaz a részvényesekhez fordul vételi ajánlattal.

Értesülések szerint Steve Ballmer a napokban személyesen lobbizott a Yahoo nagyobb részvényeseinél, hogy rábírja őket, búlintsanak rá az ajánlatra. Ebből kindulva pedig a Microsoft-nak esze ágában sincs lemondania a vételről, csak épp taktikát készül változtatni a jelek szerint.

nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljamarco profilja